Studentene kaster Norges lover i filler

Deltagerne var mange og varierende i sin kasteteknikk under NM i lovkasting på UMB onsdag. Helge Tjøstheim la listen høyt som førstekaster med 26,1 meter. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Deltagerne var mange og varierende i sin kasteteknikk under NM i lovkasting på UMB onsdag. Helge Tjøstheim la listen høyt som førstekaster med 26,1 meter. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kast den langt. Kast den høyt. NM i lovkasting er sporten for den som vil ta loven i egne hender.

DEL

ÅS: Norgesmesterskap i lovkasting gikk for femte året bokstavelig talt av stabelen på Universitetet for miljø og bioteknologi (UMB) i går. Studentene har en ny mester blant seg, men noen rekord ble det ikke.

– Vi er ikke stive

Studenter, ansatte og ØBs to inviterte journalister kappet om tittelen norgesmester i lovkasting. Det er femte året på rad arrangør og juslektor Steinar Taugbøll ønsker å myke opp det stive inntrykket av jussen.
– Vi gjør andre ting enn å pugge lover og kan ha det gøy, bekrefter juslektoren.
– Vi konkurrerer mot juridisk fakultet i Oslo. De har dessverre den gjeldende rekorden på 38 meter. I år vil vi ha hjem vandrepokalen, sier Taubøll optimistisk for avkast.

Flaksende lovsamling

Kvinner og menn blant ansatte og studenter utgjør de fire klassene. ØB, som eneste utenforstående deltager med to påmeldte, havnet på listen over ansatte.
Med tape surret godt rundt lovsamlingene dundret den ene boken etter den andre i asfalten foran urbygningen så røde permer flakset.

Studerende norgesmester

Årets lengste kast på 30,1 meter ble levert av Ole Aleksander Pedersen. Dameklassen ble vunnet av Sigrid Vorren med 18,5 meter. Undertegnede sikret ØBs beste plassering, med en solid tredjeplass. Og den er jeg jammen stolt over.
Skal man måle Taubølls hensikt på tilskuerens applaus kan man vel konkludere med at mesterskapet er svært så underholdende i en ellers så studiepreget hverdag.
Mon tro om jusstudentene må lære seg Norges lover i de lefste utgavene?

Se bildegalleri fra mesterskapet her

Dette er resultatlisten

Artikkeltags