Gå til sidens hovedinnhold

Frogn-politiker siktet for grovt skattesvik

Artikkelen er over 10 år gammel

FRP: Nestleder i Frogn Frp Viggo Helge Amundsen fikk skatteregning på 17 mill. Ifølge Skattekrim unnlot Viggo Helge Amundsen å oppgi aksjegevinster på 56 millioner kroner. Nå er han siktet for grovt skattesvik og økonomisk utroskap.

– Dette er et fantasiprodukt. Jeg har tilbakevist det meste. Det tar de ikke hensyn til. De bare kjører på, sier Amundsen, som er nestleder i Frogn Frp til Dagens Næringsliv.

Politiet i Follo og Skattekrim skal ha gransket Amundsens transaksjoner i flere år. I september 2009 slo de til mot Frp-toppen.
For å få dekning for kravet har de tatt pant i flere eiendommer registrert på Amundsen.

- Tappet selskapene

Amundsen var gründer i selskapet World Water Ways, Selskapet hadde en avtale med et selskap i Iran om å kjøpe store mengder vann. Dette vannet skulle fraktes til en iransk havneby og tappes over på skip, skriver Dagens Næringsliv. Vannet skulle så skipes til Kuwait der det skulle selges med god fortjeneste.

Amundsen skal ha drevet hyggig handel med aksjer i selskapet, og ifølge en arrestkjennelse har en del av transaksjonene gått mellom ham selv privat og selskaper han har hatt eierinteresser i.

Ett av disse selskapene, Nevis International Shipping, er registrert i skatteparadiset St. Kitts & Nevis i Karibien.

Skattegranskerne mener Amundsen også har tappet egne selskaper for store beløp.

Personlig konkurs

Amundsen sier til DN at skattemyndighetene legger til grunn at han hadde en inngangskost på aksjer i selskapet på 10 øre, mens han mener kosten var 6,80 kroner fordi han hadde med seg immaterielle verdier verdt drøye 54 millioner kroner inn i selskapet.

– Jeg kan ikke gjøre annet nå enn å begjære meg selv personlig konkurs. Jeg har fått et skattekrav jeg aldri greier å betale. Jeg er dømt uten lov og dom, sier han til Dagens Næringsliv.