Biltyvene følger med deg

Slik må du aldri forlate bilen. Tyvene følger med deg. (Illustrasjonsfoto)

Slik må du aldri forlate bilen. Tyvene følger med deg. (Illustrasjonsfoto)

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

FOLLO: Nå er det sprengkaldt ute og mange parkerer bilen uten å låse og med motoren i gang. For mange kan dette bli en kostbar og kald opplevelse.

Minusgrader, kald motor og kald kupé. Da frister en varm kopp kaffe og et besøk innom storkiosken eller bensinstasjonen. Mange kjenner seg sikkert igjen i beskrivelsen, men få vet at dette kan få konsekvenser for forsikringsoppgjøret om bilen skulle forsvinne!

Skjer oftere enn en tror


- Vi ser at biler står ”alene” på tomgang utenfor boliger for å få bilene varme og isfrie før man drar på jobb. De går på tomgang utenfor bensinstasjoner, butikker og barnehager. - Dette er en invitasjon til ”uærlige sjeler” som er på jakt etter et nytt fremkomstmiddel, sier Biørn Arnesen, informasjonsansvarlig i Gjensidige.

- I dag er det nesten umulig å stjele en nyere bil uten original nøkkel, og dette vet tyvene sier Arnesen videre. Hvert år opplever  alt for mange  bileiere at bilen stjeles på denne måten. Selv frykter han en økning i denne type kriminalitet og ber bileierne passe ekstra godt på nå som det er svært kaldt ute.

Økonomiske konsekvenser


- Når en forlater en bil som går på tomgang uten tilsyn, er dette et brudd på sikkerhetsforeskriftene som sier at bilen skal være lukket og låst når den forlates og at nøkkel ikke skal oppbevares i kjøretøyet. Står nøkkelen i tenningslåsen, vil ikke startsperren forhindre tyveri av bilen og forsikringsselskapene regner dette som grovt uaktsomt hvis bilen forsvinner, sier Arnesen.
Blir bilen stjålet i et område med stor ferdsel av mennesker, kan en i verste fall risikere en kraftig avkortning, noe som svir ekstra mye for den det gjelder sier han.

Miljøhensyn


- Det er også viktig å tenke på miljøet og forurensing av dette. Vi ber alle tenke seg om mer enn en gang neste gang de vurderer å parkere med motoren i gang sier Biørn Arnesen.

Artikkeltags