Nå kan du få Spotify i bilen

Strømming av musikk til bilen er nyskapende.

Strømming av musikk til bilen er nyskapende. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tjenester for å strømme musikk er på vei inn i to modeller.

DEL

Den svenske musikktjenesten Spotify er ikke fremmed for å alliere seg med maskinvare-produsenter av forskjellig slag. Det er for eksempel ikke lenge siden de fikk i stand en avtale med Samsung om å levere strømmende musikk direkte til smarte TV-er.

Les også: Lanserer bredbånd for bil

Les også: En bil du må kle på deg

Les også: Er dette fremtidens bil-lys?

Å strømme medieinnhold til TV-en er imidlertid ikke fryktelig ukonvensjonelt. Flere og flere kobler nå storskjermen til Internett. Da er strømming av musikk til bilen mer nyskapende – og en slik avtale er nå i havn mellom Spotify og Ford.

Til Europa i år

Til nå har bilprodusenten hatt et samarbeid med strømmetjenesten Pandora, men kun på det nordamerikanske markedet. Med Spotify på laget vil Ford også nå hele Europa, og programmet vil fungere gjennom Fords egen SYNC AppLink-tjeneste.

Stemmestyring vil være en nøkkelingrendiens i dette systemet, og Ford satser på å få tjenesten ut i 3,5 millioner europeiske biler innen 2015. Tjenesten vil imidlertid se dagens lys allerede når den nye kompakte SUV-modellen EcoSport lanseres senere i år.

– SYNC AppLink åpner opp en hel ny verden av innhold til Fords kunder. Den kan benyttes med stemmekontroll mens bilføreren har hendene på rattet og øynene på veien, sier Paul Macarenas i selskapet ifølge TechCrunch.

Stemmen styrer

årets CES-messe i Las Vegas offentliggjorde Ford sitt utviklerprogram for SYNC AppLink. Programmet lar utviklere lage sine egne apper til SYNC-systemet, med hovedfokus på stemmestyring av tilkoblede smarttelefoner.

Som avtalen med Spotify demonstrerer, er det også potensial for innebygde systemer uavhengig av telefonen. Responsen på utviklerprogrammet har dessuten vært god. Ford skal ha fått over 2500 registrerte utviklere verden rundt etter de første fire ukene.

Ford har også at de har inngått partnerskap med Kaliki Audio Newsstand, Glympse og Aha, som mellom seg tilbyr blant annet radio på forespørsel, stedsdeling og tilgang til sosiale medier.

Volvo kommer etter

Dette er ikke den første bil-avtalen Spotify har inngått. Allerede i fjor kom nyheten om at svenske Volvo ville få musikkstrømming i sine biler, men dette samarbeidet vil først bære frukter neste år.

I tillegg vil du måtte bruke en mobiltelefon for å la din Volvo koble seg til internett den første tiden. I motsetning til Ford har nemlig ikke svenskene noen planer om å putte innebygd modem i sine biler før i 2016, ifølge Wired.

Les hele denne saken på Hardware.no
 

Artikkeltags