Gå til sidens hovedinnhold

- Blir syke av å gå på skolen

Artikkelen er over 14 år gammel

En av elevene på Siggerud skole var nær å bli lagt inn på sykehus med luftveisinfeksjon etter at fukt har trukket inn i grunnmuren på skolen. Flere av elevene på 9. trinn har klaget over vondt i hodet, kvalme og tretthet, forteller foreldrene.

SKI: Det er rommet til klasse 9a som nå er så rammet av fuktproblemene at klassen må bytte klasserom mens problemet utbedres. En måling ØB foretok i klasserommet med fuktmåler påviste mer enn 50 prosent fuktighet i veggen.
Foreldrene til 9. trinn ved Siggerud skole var fredag invitert til en uformell julefrokost på skolen. For flere av foreldrene var fuktproblemene ukjente. Elevene i 9a må nå flytte undervisningen til musikkrommet, som ligger i barneskoledelen av skolen. Klasse 9b forblir enn så lenge i sitt rom, som ligger ved siden av 9a sitt. Her viste ØBs fuktmåler rundt 20 prosent fuktighet i enkelte områder.
Elevene på 9. trinn ved skolen har daglig undervisning i den siden av bygget der fuktskadene er verst, og flere av elevene har i løpet av høsten klaget over kvalme og vondt i hodet etter lange skoledager.

- Unødvendig.

Sønnene til Hanne Nielsen og Jannicke Boge har i høst begge måttet være hjemme fra skolen i flere uker med luftveisproblemer. Sønnen til Jannicke har vært til flere legebesøk, og legene ville ved et tidspunkt legge ham inn på sykehus. Diagnose var luftveisinfeksjon som følge av fukt og muggsporer.
– Han har vært veldig sliten, sier Boge, som legger til at sykefraværet generelt er generelt høyt.
– Dette gjelder jo også de som jobber her, og det er også astmatikere i klassen. Kommunen må ta ansvar, sier Nielsen.
De sier begge to at forholdene ved skolen har vært kjent lenge, og at de ble forbannet da de så sammenhengen mellom sykdom og innemiljø på skolen.
– Dette har vært unødvendig, sier Boge.

Regnvåt høst.

– Det har vært en veldig våt høst. Det er et søkk bak bygget hvor vannet renner ned, og det har vært noe galt med dreneringen, sier rektor ved Siggerud skole Harald Haugan.
Han sier at han fikk melding om problemet for et par uker siden. Man så at når det var når det kom skikkelig regnskurer det ble ille. Han sier at undervisningen ikke kommer til å bli påvirket av at klassen må bytte rom mens kommunen bedrer på tilstandene.
Rektoren sier at han jevnlig har vært i kontakt med eiendomsetaten i Ski kommune, som han sier skal påbegynne arbeidet så snart som mulig.
– De håper på å få det gjort før det blir frost, sier Haugan.