ÅS/FROGN: Mange jenters store drøm er en dag å stå hvit brud. Med våren i sikte, er det allerede mange som er godt i gang med planleggingen av den store dagen et bryllup er.

Det som opptar bruden akkurat nå, er hvilken kjole hun skal velge, hvordan skal hun ha håret, hvilke smykker passer til kjolen.
Alle disse spørsmålene kan vårens Follo-brud få hjelp til å løse på bryllupsmessen som arrangeres i atelieret til Elin Henriksen Billing på Søndre Skorkeberg gård i Frogn tirsdag 25. februar.

Fant hverandre

Elin Henriksen Billing er designer og modellist. I atelieret hjemme på gården syr hun kjoler på bestilling, spesielt brude- og selskapskjoler. I fjor startet hun å samarbeide med smykkedesigner Line Westgaard.

– Vi fant ut at kjoler trenger smykker og smykker trenger kjoler, sier Elin.

Ideen om en bryllupsmesse ble klekket ut.
Nå hadde de kjoler og smykker, men en brud trenger mer.

– Vi begynte å se oss om etter andre som driver for seg selv i det små, sier Elin.

Slik kom de i kontakt med frisør Marina Wik-Dahl fra Drøbak, fotograf Anne Lene Skotterud fra Ås, blomsterdekoratør Bente Hermansen Bratten fra Drøbak og Gry Marie Frydenberg som har eget lysstøperi. I tillegg samarbeider de med Lykkelig på Haver som starter med egne bryllupslister, og Håndverksbakeriet i Drøbak som lager makroner og franske bryllupskaker.

– Vi er alle gode på det vi holder på med og vil sørge for at det blir det perfekte, unike og «kortreiste bryllupet», sier Line.

Kjolen er viktig

For en ung kvinne skal alt være perfekt den dagen hun står brud. Alles øye retter seg mot bruden og da er det viktig at kjolen sitter som den skal. Og den skal gjerne være unik.

– Moten skifter sakte når det gjelder brudekjoler. Mange vil ha enkle og smale kjoler i blonder, mens andre vil ha kjoler med stor vidde i skjørtet og tyll. Det morsomme er at når de får sydd en kjole, så får de en kjole ingen andre har lik, sier Elin.

– Hva med håret?

– Det er så forskjellig, men mange velger mykt hår og det skal være romantisk. Det viktigste er at bruden føler seg flott, sier Marina.

Lene som er smykkedesigner vil gjerne se kjolen før hun designer smykket.

– Noen vil ha symboler, andre ønsker å bruke arvesmykker. Når jeg ser personen får jeg en idé om hva de klær, sier Line som har oksen som signatursmykke.

Nå vil de unge gründerne vise sine at det finnes et kortreist tilbud ved å gi personlige og unike tips til den store dagen. Bryllupsmessen holdes i atelieret til Elindesign.