FROGN: De skal lage en ny serie, uten at jeg vil si noe mer om det. Kanalen bør få presentere serien når de selv finner tiden inne. Men siden de kommer med hele fire personer så sier det seg selv at de skal lage noe mer enn et kort innslag om "Perpetuum Mobile". De skal vel også fokusere på mannen bak, sier Reidar Finsrud.

All verdens språk.

Han har ikke tall på hvor mange utenlandske besøkende som har vært innom for å se på evighetsmaskinen, eller hvor mange land som har vært representert.
Jeg spør selvfølgelig ikke de besøkende om det. Men det snakkes all verdens språk her. Blant annet kan jeg fortelle at både kinesere og japanere har tatt sin første tur til Europa, utelukkende for å se på "Perpetuum Mobile". De har kommet med fly til Gardermoen, satt seg i en taxi til Frogn, besøkt meg og reist hjem igjen.

Nye maskiner.

Reidar Finsrud forteller at evighetsmaskinen har gått jevnt og trutt siden den sto klar for cirka syv år siden.
Jeg har selvfølgelig måttet stoppe den for å foreta vedlikehold. Det blir tross alt slitasje på noen av delene.
Multikunstneren håper at det også kan bli fokusert på endel av de andre tingene han driver med.
Når det kommer reportasjer i media om meg så er det nok mange som tenker at jeg ikke gjør noe annet enn å sitte og passe på "Perpetuum Mobile". Jeg gjør faktisk veldig mye annet. Jeg lager kunst, og utvikler nye maskiner.
At mannen og hans kunst, maskiner og installasjoner har fått stor oppmerksomhet er det ingen tvil om. På internett er det tusenvis av treff på navnet Finsrud, og så godt som alle handler om 57-åringen.

GÅTT I SYV ÅR: Evighetsmaskinen til Reidar Finsrud har gått jevnt og trutt i syv år. Discovery Channel fra Australia skal program om mannen og maskinen. FOTO: BJØRN V. SANDNESS