Vaske-gigant inntar Ski kommune

Illfoto

Illfoto

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ski konkurranseutsetter mye av renholdet: Fra september svinger ansatte i TOMA AS vaskekosten i en rekke kommunale bygg i Ski.

DEL

SKI: Kommunestyret har som kjent bestemt at 30–50 prosent av renholdet i kommunale bygg skal konkurranseutsettes.

I konkurranse med fire andre vaskefirma trakk vaskegiganten TOMA, med hovedkontor i Bergen og virksomhet over store deler av landet, det lengste strået. Kontrakten gjelder fra september i år og frem til 31. juli 2016. TOMA startet med renhold i 1978, og har siden utvidet virksomheten med mat- og serviceoppdrag. Rundt 1000 av 1200 ansatte jobber innen renhold.

Ber om innsyn

– TOMA er innstilt til å få oppdraget. Men vi gjør oppmerksom på at renholdskonkurransen formelt ikke er ferdig, sier innkjøpsrådgiver Benny Rytter-Johansen i Ski kommune til ØB, og fortsetter:


– Det har så langt kommet inn henvendelser fra to leverandører som ber om innsyn. Klagefristen går ut mandag. Kontrakten vil først bli signert når klagefristen er gått ut, og hvis det ikke er kommet inn rettmessige klager.


Det er ABO Renhold AS og Oppegård-firmaet Renholds Partner AS som har bedt om innsyn.
I konkurransen om vaskeoppdraget har også AB Solutions og Elite Servicepartner AS deltatt.

Omfattende

Det er kommunale bygg på Siggerud og Langhus, vesentlig skoler, som er omfattet av anbudet. Beslutningen om å konkurranseutsette er omstridt. Opposisjonen i Ski kommunestyre stemte som kjent imot. Fagforbundet og Delta-tillitsvalgte påpekte senere at kommuneledelsen brøt Hovedavtalen ved at de ikke fikk uttale seg før kommunestyrebehandlingen. Den tvisten synes løst. Fagforeningene er med i utvelgelse av ekstern leverandør og evalueringsprosessen videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken