SKI: ØB har ved flere anledninger skrevet om Torgeir Berge som er innehaver av Ski hundepensjonat. Det er hunden hans Tinnis vennskap med en rev som har skapt ville tilstander verden rundt og historien med Berges fantastiske bilder har nå blitt til en bok. Hovedpersonen selv tar alt med knusende ro.

Se video av Tinni og Snusen

– Selv har jeg ved flere anledninger ønsket å dra dyna over hodet. Jeg er ikke så glad i for mye oppmerksomhet, sier Berge.

Berge og forfatter Berit Helberg fra Orkdal traff hverandre på Facebook og fant raskt ut at dette kunne det bli book av.

Fotograf Berge hadde ingen planer om å lage bok på bakgrunn av bildene, men presset ble for stort.

– Jeg fikk så mange forespørsler på nettet og telefon at jeg til slutt sa ok, kanskje det hadde vært en idé, sier Berge.

Helberg, som har jobbet som forfatter i mange år og har gitt ut til sammen 18 bøker, sa ja med en gang hun fikk forespørselen.

– Jeg har skrevet alt fra krim, barnebøker, poesi og humor. Jeg liker ikke å bli satt i bås, sier hun.

– Hva slags bok er dette?

– Dette er en bok for barn i alle aldre, ler hun. Den passer perfekt for høytlesing hvor du ser på bildene samtidig, sier forfatteren.

– Var det en enkel bok å skrive?

– Ja, historien ligger klar i hvert enkelt bilde. Det er jo magi i alle bildene vi har brukt i boken, sier hun.

Til tross for at boken, som har et førsteopplag på 3000 bøker,  har ligget ute for salg i Ski noen dager, er det først i morgen lørdag at det er den formelle boklanseringsdagen. Da stiller Gresvik forlag, sammen med forfatterne av boken.

Det skal også være skrevet kontrakt for salg av boken i ytterlige to land, men forfatterne har fått munnkurv og kan ikke si noe om hvilke land det er snakk om.

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her