20 barn fra Ås klare for operaens hovedscene

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fargespill-barn fra Ås står på hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett på selveste 17. mai.

DEL

ÅS: 20 barn bytter barnetog og hurrarop i hjemkommunen Ås med opptreden i operaen på nasjonaldagen.
Her skal de på scenen i «Ja, vi elsker», en forestilling som inngår i Norges offisielle markering av 200-årsjubileet for Grunnloven.

Over 100 barn med kulturelle røtter i 50 land opptrer. Her møter barna fra Ås barn og unge fra Larvik, Trondheim, Stavanger, Bergen, Rakkestad, Sarpsborg, Tromsø, Førde og Groruddalen.

Alle har erfaring fra Fargespill-forestillinger med sang og musikk fra mange land. Ås har hatt to Fargespill, senest i april i år med 70 barn og unge på scenen.
Det har vært to flotte og profesjonelt gjennomførte forestillinger, vist for fullsatt Ås kulturhus.

20 barn, 14 land

De 20 barneskolebarna fra Ås som i morgen synger i operaen, representerer 14 land. Det er Norge, Sverige, Danmark, Ungarn, Madagaskar, Liberia, Vietnam, Polen, Litauen, USA, Tyskland, Iran, England og Burma.

Rustadelevene Amanda Ergon Aung (10), med burmesisk pappa og norsk/svensk mamma, Nora Karini (10) med iransk pappa og norsk mamma og Carina Schytz (9) med norsk mamma og pappa, syns det er greit å stå over barnetog og lokal feiring denne gangen.

– Det er litt dumt å gå glipp av 17. mai-toget, men det er ikke ofte man får synge i operaen. Det er en stor sjanse man bare må ta, sier Amanda.

Carina har ikke vært i operaen før, Amanda har vært på taket og Nora på bokfestival i operabygget. Å stå på scenen å synge foran nærmere 1400 tilskuere, blir imidlertid noe ganske annet.

– Det er litt spesielt at vi kan gjøre det mens vi fortsatt går på barneskolen, sier Nora.

Forestillingen «Ja, vi elsker» er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett, Norsk Kulturskoleråd og Stiftelsen Fargespill.

Fargespill debuterte under Festspillene i Bergen i 2004, og har senere spredt seg i Norge. Hensikten med oppsetningene er å synliggjøre den musikalske kulturarven – utenlandsk og norsk – barn og unge bærer med seg. Gjennom musikalsk møter skal historien om hvem aktørene er og hvor de kommer fra avdekkes.

Kulturskolen i Ås, gjennom underbruket Ås internasjonale kultursenter, hadde sitt første Fargespill i 2012.
«Ja, vi elsker» skal vise noe av det beste fra Fargespill rundt om i landet. Forestillingen filmes av NRK.

Ellen Sibe Kråkenes, leder av Ås internasjonale kultursenter, syns det er spennende at Ås-barna får være med på forestillingen i operaen.

– Jeg tror dette blir en kjempeopplevelse for dem, sier Kråkenes.

Artikkeltags