Gå til sidens hovedinnhold

KoKo med 70-talls stemning i Kolben

Artikkelen er over 6 år gammel

Tilhengere av 70-talls rockeopera bør kjenne sin besøkelsestid i helgen. Kolbotn konsertorkester setter nemlig opp «Jesus Christ Superstar» i Kolben.

OPPEGÅRD: Et par dager før Jesus og Judas skal måle krefter på scenen i Kolben hersker det et mildt kaos. Lydmannen løper rundt i salen og skrur. Orkesteret spiller, og en rekke vokalister både med og uten lyd står klare for å formidle den store rockeoperaen fra 1970.

Full kontroll

Men Kolbotn konsertorkester har selvfølgelig full kontroll. Dette har de jo gjort før.

– Vi flyttet inn i huset i dag. Eller rettere sagt i natt, sier Øyvind Blegeberg som er scene og teknisk ansvarlig under dette prosjektet.

Musikal

Kolbotn konsertorkester har funnet sin form på disse årlige høstkonsertene. «Jesus Christ Superstar» er den tredje store musikalen på rad de setter opp i konsertversjon, etter å ha vært innom alt fra dansegalla til filmtema under tidligere høstkonserter.

– Vi hadde «Chess» i 2011, og «Les Misérables» i fjor. Musikaler er noe folk kjenner til, og noe vi har lyktes med, sier Blegeberg.

Denne musikalen er den mest rocka så langt.

– «Chess» og «Les Misérables» var mer melodiske ting, men nå har vi tilpasset oss rockemusikken, forteller han.

Tre uker

Det er ikke langt mellom slagene i det ambisiøse og konkurrerende orkesteret.

– Nå kommer vi fra en kirkekonsert på Sofiemyr, og det er bare de siste tre ukene vi har viet til «Jesus Christ Superstar» alene, sier han.

Mellom 70 og 80 musikanter, vokalister og dansere er på scenen og det er mye som skal koordineres.

– Vi har fortsatt vårt samarbeid med Follo folkehøyskole, og har en god del korkrefter derfra, sier Blegeberg.

Rettigheter

Valg av musikal avgjøres mye i forhold til hva man får rettigheter til og ikke.

– Rettighetshaverne til denne sitter i Danmark, og de sender representanter fra Norge til premièren vår for å se hva vi har fått ut av den, sier Blegeberg om musikalen som i sin tid ble komponert av Andrew Lloyd Webber og ført i pennen av Tim Rice. Broadway-premièren var i 1971, og ble først spilt i Norge i 1990.

Rocke-Jesus

Den opprinnelige innspillingen av «Jesus Christ Superstar» fra 1970 har Deep Purple-vokalist Ian Gillan i rollen som Jesus. For Kolbotn konsertorkester sin del, har de også bevegd seg ut i hardrock-bransjen for å finne sin frelser.

– Eirikur Hauksson er Jesus, og Erling Ellingsen er Judas hos oss, forteller Blegeberg.

Hauksson er kjent fra norske hardrockband som Artch og Magic Pie. Erling Ellingsen var også med i Kolben under «Les Misérables» som Jean Valjean.

Kommentarer til denne saken