Venstre vil ha debatt om Frognmarka skal vernes

Tor Kaurin, Abid Raja, Nicolay Korneliussen (leder Frogn Venstre) , Jon Weydahl og Øistein Giertsen (leder av Frognmarkas venner) fikk seg en fin tur i Frognmarka søndag.

Tor Kaurin, Abid Raja, Nicolay Korneliussen (leder Frogn Venstre) , Jon Weydahl og Øistein Giertsen (leder av Frognmarkas venner) fikk seg en fin tur i Frognmarka søndag.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

FROGN: – Nå vil vi i Venstre ha en diskusjon om Frognmarka skal inn i Markaloven. Men i utgangspunktet er jeg positiv til det, forteller Abid Raja.

Han er førstekandidat for Akershus Venstre, og dro til Frogn for å sanke stemmer.

– Jeg prøver å bli kjent med fylket, da er det naturlig å invitere seg til Frogn, sier han.

Frogn Venstre har jobbet en del med bevaring av områder for friluftsliv, og denne debatten kom opp på møtet mellom Raja og Frognmarkas venner.

– Jeg fikk en grundig gjennomgang om utfordringene i Frogn, og hva vi sentralt kan bidra med for å lage et godt regelverk, sier politikeren.

Verne Frognmarka

Blant annet ønsker Frognmarkas venner at Markaloven skal omfatte Frognmarka, slik at den får et mye bedre vern mot utbygging.

– Da Markaloven kom ble Nordmarka, Østmarka og mange andre med i loven, men Frognmarka ble utelatt. Etter å ha hørt hva Frogn V og Frognmarkas venner forteller, er jeg begeistret for å få området inn i loven. Imidlertid har jeg bare hørt den ene siden, jeg vil også høre innvendingene før Venstre sentralt går inn for det eller ikke. Derfor vil jeg invitere til diskusjon. Men i utgangspunktet synes jeg det høres fornuftig ut, sier Raja.

Follo forventer å få en stor befolkningsvekst i årene som kommer. Da må det også bygges boliger.

– Men det må ikke gå på bekostning av dyrkbar jord eller verdifulle friluftsområder, sier politikeren.

– Hva står egentlig igjen til utbygging da?

– Det er klatter, også i Follo, der man kan bygge ut. Det er viktig å være forutsigbare om hvor vi ønsker utbygging, slik at utbyggerne ikke kaster bort tid og penger på å regulere om områder vi ikke ønsker bygget ut. Derfor vil jeg også ha utbyggerne med i debatten og Frognmarka, sier Raja.

Han lover å ta et standpunkt om Frognmarka før valget.

– Hvis vi går inn for å få området inn i Markaloven, vil vi fremme et slikt forslag på Stortinget, sier Venstrepolitikeren.

Utfordret til løp

Frognmarkas venner utfordret også Raja til å løpe «Frognmarka på langs» 15. september.

– Det er hele 27 kilometer langt, så det gleder jeg meg ikke til. Men jeg har sagt jeg skal løpe strekningen, men kanskje ikke akkurat den 15. september. Bare ei uke etter skal jeg løpe Oslo halvmaraton, jeg burde nok spare kreftene til det, sier Raja.

– Men, kommer jeg inn på Stortinget, stiller jeg opp 15. september, lover han.

Artikkeltags