Gå til sidens hovedinnhold

Golfanlegget blir tørrlagt

Artikkelen er over 17 år gammel

Da Krokhol golf som eneste søker i Ski kommune ble nektet alkoholservering av kommunestryet klaget de saken inn for formannskapet. De tapte der òg.

SKI: Onsdag skrev Østlandets Blad at Krokhol golf påklaget vedtaket om at de ikke får servere vin og øl til tørste golfere. Samme kveld bestemte formannskapet i Ski kommune at vedtaket skulle opprettholdes. For til tross for at Krokhol golf har sagt klart i fra at et nytt avslag kan få store økonomiske konsekvenser for den nye 18-hulls golfbanen, og til tross for at både Høyre og Fremskrittspartiet ønsket å gi bevilgning, stemte Ap, SV, KrF, Sp og V nei da formannskapet behandlet klagen onsdag. Dermed ble klagen nedstemt med fire mot syv stemmer.

Idrett vs rekreasjon

Årsaken til at Krokhol golf ikke fikk lov til å selge øl og vin, er at flertallet av politikerne som behandlet saken definerer golfanlegget som et idrettsanlegg. Det er stikk i strid med golfforbundets egen definisjon.
– Jeg har vært i kontakt med både golfforbundet og Norges idrettsforbund. Golfforbundet anser dette for å være et rekreasjonssted, mens idrettsforbundet mener det er et idrettsanlegg. I følge idrettsforbundets egne retningslinjer skal det ikke serveres alkohol på idrettsanlegg, og derfor mener jeg at vi må avvise klagen, sa Geir Hammer (V) under formannskapets behandling onsdag.

Tom krok

Det kan bety kroken på døren på golfanlegget som til nå har kostet 25 millioner kroner å utvikle. Skal driften bli økonomisk ansvarlig må nemlig medlemstallet økes kraftig i forhold til dagens vel 800 medlemmer. Det tror daglig leder Tom Rune Larsen i Krokhol golf kan bli vanskelig når alle tilsvarende golfbaner i Skis nærområde tilbyr noe godt i glasset etter golfen.
– Vi prøver å tilby en hel pakke når man blir medlem her. Finnes det andre og bedre pakker i umiddelbar nærhet frykter jeg at folk søker dit for å spille fremfor å komme til oss, sa Larsen til Østlandets Blad på onsdag.