KRÅKSTAD/EGERSUND: Gorm Kjernli (31) fra Kråkstad slutter som stortingspolitiker og blir kommunikasjonsrådgiver. Han utelukker ikke politisk comeback.

- Nå er dette et riktig valg. Jeg har sagt nei til gjenvalg, og har i dag  har ingen umiddelbare planer om å begynne i politikken igjen. Når det er sagt: Jeg er bare 31 år, og man skal aldri si aldri, sier Gorm Kjernli til ØB.

Kjernli har tidligere vært lokalpolitiker i Ski, og stortingsrepresentant for Akershus Arbeiderparti siden 2008. Han har vært medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og Transportkomiteen på Stortinget.

- Jeg er ikke lei av politikk. Men nå er jeg i en livssituasjon hvor det var riktig å ta et annet valg også jobbmessig, sier Gorm Kjernli til ØB.

Kollega med Oktay Dahl

31-åringen er ansatt i kommunikasjonsbyrået Gambit H + K, i likhet med André Oktay Dahl (H),  som også begynner i Gambit etter valget.

Selskapet er et av Europas ledende kommunikasjonsbyrå. Kontorene i Norge har i dag  90 medarbeidere. Her jobber f.eks. tidligere Høyre-politiker og statsråd Ansgar Gabrielsen og Oslopolitiker og partikollega av Kjernli, Trond Jensrud.

Arbeidsplassen blir dels i Stavanger, og dels i Oslo. Han blir knyttet til selskapets samfunnsavdeling, men vil også jobbe med kunder innenfor selskapets ulike tjenesteområder. Arbeidssted i både Stavanger og Oslo er en ideell kombinasjon, synes Kjernli. Han bor i dag i Egersund med kone og barn.

Mange politikere har valgt å gå til kommunikasjonsbyrå, og har fått kritikk, ikke minst innenfor egne rekker.

- Har du noen motforestillinger?

- Nei, da hadde jeg vel ikke sagt ja til jobben. Denne jobben handler om at kunder legger mål for sakene de ønsker fokus på.

Erfaring

- Gorm Kjernli har relevant erfaring både fra Stortinget og kommunalpolitikk, som vil gjøre ham til til en god rådgiver for mange av våre kunder både på Østlandet og i Stavanger-regionen, sier Jan ottesen, som leder addeling for samfunnskommunikasjon i  kommunikasjonsbyrået.