Gå til sidens hovedinnhold

November er her – la barten gro

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets movember er i gang – og nå kan du bli bartevinner med ØB samtidig som du støtter aksjonen.

FOLLO: ØB-redaktør Martin Gray var blant dem som lot barten gro i fjor – og spørsmålet er naturligvis om Gray vil fremstå, like, vel, distingvert i år.

– Selvsagt. Jeg gleder meg som en liten unge til igjen å kunne fremstå i bartedrakt. Så oppfordrer jeg så mange som mulig til å legge inn bartebilder under Lesernes bilderøb.no eller bruk #folloliv på Instagram i tiden som kommer. I tillegg bør dere ta turen innom no.movember.com og registrere dere der, sier Gray.

Movember-organisasjonen ønsker å få menn til å anlegge bart og gjennom bartepryden inspirere til samtaler om menns helse. Målet med kampanjen er å skaffe midler til å investere i programmer for menns helse. Hensikten med det er å skape større bevissthet og forståelse for helserisikoene menn står overfor. Og at menn tar grep for å holde seg friske.

Det finnes til og med egne regler for bartegroing i movembers regi:
1. Start glattbarbert 1. november og gro bart i 30 dager.
2. Gentlemen jukser ikke. Ingen skjegg, kinnskjegg, eller falske barter.
3. Bruk kraften i barten til å snakke om menns helse og til å samle inn penger til forskning på prostatakreft og testikkelkreft.
4. En Mo Bro må alltid oppføre seg som en ekte gentleman.

øb.no vil det det bli mulighet for dere lesere til å sende inn bartebilder. Ved novembers utløp vil en egen bartekomité kåre årets bartemann i Follo. Heder og ære ligger i potten. Hvem vil trekke det lengste (barte)-strået til slutt?


 

Kommentarer til denne saken