Gå til sidens hovedinnhold

Jonstad med liste likevel

Artikkelen er over 17 år gammel

Oddbjørn Jonstad og Demokratene stiller likevel liste ved høstens kommunevalg i Oppegård.

OPPEGÅRD: Valgstyret i Oppegård har godkjent Demokratenes nye liste, som toppes av tidligere Frp-mann Oddbjørn Jonstad. To av kandidatene på partiets første liste ble fritatt, og det så ut til at partiet ikke klarte å fylle en liste. Minstekravet for å få en liste godkjent, er syv navn. Nå har imidlertid Jonstad skaffet de to siste navnene, og Valgstyret har godkjent listen.
Opprinnelig var fristen 14. mai, og jeg rakk ikke skaffe navn innen tiden. Men så fikk jeg et nytt brev med 27. mai som frist. Da hadde jeg bedre tid, og klarte å ordne det, sier Jonstad.
Lederen for Norsk Folkeparti stiller på Demokratenes liste fordi han ønsker å hjelpe Vidar Kleppe og fordi han vil gi folk i Oppegård et alternativ til Fremskrittspartiet.

Politisk slektskap.

Jonstad medgir at det kan virke snodig å toppe valglisten til et annet parti enn sitt eget.
Men Norsk Folkeparti hadde ikke penger til å satse i mer enn et fylke, og da satset vi i Rogaland. Det nestbeste er Demokratene, som vi føler oss i slekt, særlig når det gjelder innvandringspolitikk. Deres program avviker så lite at det ikke vil medføre praktiske problemer i det daglige politiske arbeidet.
Har du forhåpninger om en plass i kommunestyret?
Jeg må jo ha et visst håp så lenge jeg orker å gjøre dette, men sannsynligheten er nok ikke mer enn 30-40 prosent.
Demokratenes liste i Oppegård ser i sin helhet slik ut:
1. Oddbjørn Jonstad
2. Kristoffer Nore
3. Jan Jonstad
4. Dag Jonstad
5. Knut Holm
6. Nils Christian Dahl
7. Trond Vindheim