Langhus kryr av nye boligtilbud

I FULL GANG: Første del av byggeprosjektet i Tussestien er i full gang, og det er i stor grad nåværende naboer som har kjøpt ny leilighet.
FOTO: KARI KLØVSTAD

I FULL GANG: Første del av byggeprosjektet i Tussestien er i full gang, og det er i stor grad nåværende naboer som har kjøpt ny leilighet. FOTO: KARI KLØVSTAD

Artikkelen er over 9 år gammel

Nye leiligheter, tomannsboliger og boligtomter tilbys på Langhus, men salget går veldig trått. Ikke en eneste kjøper har slått til på de planlagte tomannsboligene i Kongslia.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LANGHUS: Ved Tussestien er det søkt om å få bygge 94 leiligheter, og byggearbeidet er i full gang. Busterudfeltet, en kilometer unna, er regulert for 36 tomannsboliger og 130 leiligheter under navnet Kongslia. Og de første seks tomannsboligene er nå lagt ut på markedet. I tillegg forbereder Ski kommune salg av 41 boligtomter ved Bregnefaret på Bøleråsen. Her skulle det derfor være gode valgmuligheter for dem som ønsker seg et flunkende nytt sted å bo, men kjøperne sitter på gjerdet og venter.
Etter 25 års planlegging, ble de første 12 boenhetene lagt ut for salg i Kongslia i april. Dette er området bak Skansen på Langhus, med fronten vendt mot Nøstvedtmarka og Tusenfryd.
– Responsen har vært dårlig. Vi har hatt et par reservasjoner, men ikke noe salg, så nå legger vi det hele på is til utpå høsten, sier eiendomsmegler Torill Wetter Sæther, som er daglig leder hos Krogsveen i Ski.
Alt er klappet og klart, så hun mener det bare er å vente på markedet.
– Jeg har tro på dette boligprosjektet, for det ligger så nær Oslo, men utbygger har ikke hastverk.
– Hvordan er responsen hos dem som har vært på visning?
– De har vært begeistret, men det som holder igjen er at de er usikre på å få solgt egen bolig. Det er heller ikke så enkelt å vite hva du får ut fra et prospekt, derfor er mange tilbakeholdende, sier Sæther.

Spent på responsen.

Det er Estate Floberghagen Eiendom som har fått i oppdrag å selge de 41 tomtene som Ski kommune nå skal legge ut på Bøleråsen. Feltet ligger i Bregnefaret, rett ved butikken.
– Etterspørselen var stor da det ble lagt ut tomter i dette området for nærmere to år siden. Men nå blir det spennende, for folk er trege og avventende på grunn av usikkerheten rundt renten, sier seniorrådgiver Atle Haugdahl.
Hans erfaring er at mange har lyst til å bygge eget hus, men tomtepris og byggekostnader har steget så mye de siste årene, at flertallet kvier seg for å gå løs på drømmeboligen.
Haugdahl er spent på renteutviklingen til høsten. Stabiliserer det seg, tror han positiviteten vil komme tilbake i markedet. Nå er det også tynt med folk på de vanlige visningene.Artikkeltags