Gå til sidens hovedinnhold

Meny Tårnåsen ønsker Erna velkommen

Artikkelen er over 7 år gammel

OPPEGÅRD: Tirsdag er Statsminister Erna Solberg på en rundreise i Follo og Østfold. På sin ferd gjennom vårt distrikt, vil hun besøke både Meny Tårnåsen i Oppegård og ASKOs sentrallager i Vestby.

Grunnen til at Statsministeren vil titte nærmere på Meny-butikken i Valhallaveien er på grunn av hun der vil få presentert et pilotprosjekt som har som mål at personer med psykiske helseproblemer skal få arbeid.

– Hvorfor tror du Statsministeren vil komme til nettopp din butikk?

– Det er nok fordi vi det siste året har tatt inn personer med "huller" i cv-en. Det vil si de som det er lett å si nei til før førstegangsintervjuet. Vi er en del av et prosjekt (IPS) Arbeid og psykisk helse. Dette er i regi av Oppegård kommune og NAV, sier kjøpmann ved Meny Tårnåsen, Øyvind Øvsthus.

Må tørre å prøve

Kjøpmannen er veldig godt fornøyd med prosjektet og synes det er veldig viktig at alle får en sjanse til å vise seg frem på arbeidsmarkedet, også de som kanskje har lett for å falle utenfor.

– Det er alt for mange ledere som ikke tar sjansen på å ansette mennesker med en psykisk lidelse, og det synes jeg er trist. Jeg har bare gode erfaringer med dem jeg har og har hatt hos meg, sier kjøpmannen.

Skal få kaffe

– Hvordan tror du det blir med Statsminister- besøk?

– Litt vanskelig å si. Det var ikke forventet, vi er jo ikke den største butikken i distriktet, men det er veldig spennende. Jeg fikk en telefon fra kommunen på fredag og skal ha et møte om besøket på mandag. Jeg får nesten ta det derfra, men jeg skal ikke nekte Erna en kaffekopp hvis hun vil, sier Øvsthus til ØB.

Kommentarer til denne saken