Mer liv og røre

Høyt og lavt: Barna har forsøkt klatring, svømming, tennis, sykling og mye mer. Et annet råd fra kurslederne er å gå til skolen.

Høyt og lavt: Barna har forsøkt klatring, svømming, tennis, sykling og mye mer. Et annet råd fra kurslederne er å gå til skolen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Har du barn som er overvektig, så tenk over hva du har i skapet, råder Lene Østby Furu, som er leder av Frisklivssentralen. Over nyttår blir det mer Liv og røre.

DEL

SKI: En har startet med kampsport. En annen er å finne på klatring. Etter snart et år med tilbudet Liv og røre, er det flere av barna som har funnet seg en aktivitet.
Liv og røre er et tilbud til barn med overvekt, og deres foreldre. Aldersgruppen er fra første til fjerde klasse, og stikkordet er morsomme aktiviteter. Dette har vært aller første året, og det er seks familier som har fullført. Over jul starter en ny gruppe der det er plass til 12, og det er bare å melde sin interesse. Det er aldri snakk om å slanke barn, men ved siden av mye aktivitet, blir det også gitt kostholdsråd.
– Når foreldre sier at vi må da ha kjeks i skapet, så stiller vi motspørsmålet: Må vi? Sultne barn som kommer hjem forsyner de seg av det de finner. Og kanskje skal det ikke være noen begrensning på frukt, og så må vi heller være strengere når det gjelder noe annet. Der barna har to hjem er det gjerne ulike vaner, og besteforeldrene må også ta sin del av ansvaret for et sunt kosthold, sier trioen på Frisklivssentralen.
ØB har spurt gruppen om å få være med den på en aktivitet, men overvekt er fortsatt et veldig følsomt tema. En av foreldrene har i stedet fortalt litt om erfaringene:
– Hos oss er lørdagsgodt byttet ut med frukt og bær og Colaen med Farris. Vi har fått mer bevissthet rundt matmengde, fett og salt, og forstår bedre betydningen av å være i bevegelse. Å snakke med de andre i gruppen har vært inspirerende, og vi har fått noen bedre vaner.

Artikkeltags