Gå til sidens hovedinnhold

Nettutgaven er gratis igjen

Artikkelen er over 8 år gammel

Vi har lyttet til leserne – nå fjerner vi betalingsmuren på ØB.no!

FOLLO: – Vær så god – nå kan du klikke deg rundt så mye du vil på ØB.no, helt gratis, sier ansvarlig redaktør Martin Gray.

– Dette er en erkjennelse av at modellen vi har valgt ikke fungerer godt nok, verken for ØB.nos lesere eller for oss, sier Gray.

– Vi har fått mye kritikk fra brukerne, etter at vi innførte betalingsmuren. Mye har vært om prinsippet å ta seg betalt for innhold på nett, mens en hel del har vært om den tekniske løsningen. At leserne i fremtiden må være forberedt på å betale for kvalitetsjournalistikk på nett, er jeg helt overbevist om. Men innføringen av betalingsløsninger handler mye om riktig timing, og å innføre ordninger når leserne er klare for det – og her bommet vi, rett og slett.

Lytter til leserne

– Er det en fallitterklæring når ØB nå tar bort betalingsordningen mens mange andre aviser innfører den?

– Nei, det vil jeg ikke si. Produktutvikling handler også om å gjøre det som er best for mediehuset og leserne. Det er viktig å lytte til det leserne sier. Vi har prøvd, det fungerte ikke, og da er det riktig å ikke være arrogant og steil, men heller gi brukerne en gladmelding.

ØB innførte i desember en betalingsmodell lik den New York Times har brukt, der en del av innholdet er gratis, men etter et visst antall klikk trer betalingsordningen inn, og man må tegne abonnement for å lese videre.

– Modellen er interessant, og det var viktig for Amedia å få den utprøvd. Mediebransjen prøver og feiler om dagen, og lærer av hverandre. Jeg tror ikke det er modellen i seg det er noe galt med, men mer tidspunktet for innføringen for ØBs del, mener redaktøren.

LES FLERE NYHETER HER!

Aldri si aldri

– Er det over og ut for betaling på nett på ØB.no for all fremtid?

– Det skal man ikke lese ut av endringen vi nå gjør. Når flere og flere lesere flytter fra papir til digitale plattformer, må vi som bransje oppdra leserne til at de må betale for den digitale journalistikken også. Men frem til det kan leserne av ØB.no lese så mye de vil - helt gratis.

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Kommentarer til denne saken