SKI: Når du ser en ørn med et vingespenn på ti meter sveve på veggen til Storsenteret, vet du at det er naturfotofestival i Ski.

Forventningene var litt lunkne da Magnus Reneflot fra Siggerud tok turen innom kommunen og lanserte planene for en naturfotofestival. Så klinte han til og begynte å legge ut om å bli størst i Nord-Europa. Da kom responsen.

Den fotofrelste festivalgeneralen har ordene sine i behold. Nå står 25 dyktige foredragsholdere på programmet helgen 21. til 23. mars, og de trenger ikke være redde for å snakke til tom sal. Godt over 300 festivalpass er revet bort, så det er bare 20 igjen.

– Alle kan ikke gå på alt, så det blir restbilletter å få kjøpt ved inngangen til hvert foredrag, lover Reneflot.

Samtidig vil det bli rigget fotoutstillinger over hele Ski, der publikum kan komme og gå helt gratis. Fasadene vil også bli tatt i bruk.

– Det er noe annet å se et flott naturmotiv på ti ganger sju meter på en vegg, enn på en flatskjerm i stua. Grunntanken til festivalen er å spre naturglede.

– Hva har du lært av å planlegge Norges første naturfotofestival her i Ski?

– Du skal ikke tenke stort. Du skal tenke større, for å skape den begeistringen som kreves for å få det til. Både Ski kommune og andre har vært fantastiske, og vi har fått låne nesten alle de lokalene vi vil, sier Magnus Reneflot. Han har vært i naturfotomiljøet siden 1975, og dette er grunnen til at han har fått tak i mange av de beste folkene.

Alle sjangere vil være representert under festivalen, fra dokumentarfoto til ren kunst.

– Hvorfor ble det Ski?

– Noen av landets mest proffe naturfotografer bor i Follo, og Ski er en akkurat passe stor. Avstandene er korte, og en festival drukner ikke i alt annet. Her blir det liv i hele byen, og hoteller fylles av festivalfolk.