Gå til sidens hovedinnhold

Parkerte feil, meldte bilen stjålet og hevet forsikringspengene

Artikkelen er over 8 år gammel

SKI:  Vestby-mannen (46) parkerte Mercedesen sin på en helt annen enn sin vante parkeringsplass i boligområdet i Oppegård. Da han skulle bruke bilen igjen hadde han glemt dette, og meldte bilen stjålet.   Det ender i fengsel.

For mannen falt for fristelsen til å svindle med forsikringen da han meldte bilen stjålet i april 2010.  Han kontaktet også forsikringsselskapet sitt og fikk utbetalt 162 721 kroner i erstatning selv om han fant igjen bilen sin på parkeringen til et annet borettslag får dager etter at han meldte Mercedesen stjålet.

46-åringen fra Vestby brukte pengene fra forsikringsselskapet til å betale ned på gjelden.  Han parkerte bilen i sin egen garasje, og solgte den som delebil til en person i familien sin.

Politiet fikk imidlertid nyss i hva som hadde foregått, blant annet etter ransakning på eiendommen til familiemedlemmet som hadde overtatt Mercedesen.

Vestby-mannen tok kontakt med forsikringsselskapet og har senere tilbakebetalt alle pengene han fikk utbetalt.

Mannen møtte i Follo tingrett og tilsto sine synder.  Han er av konstituert sorenskriver Helge Ståland dømt til fengsel i 60 dager.  30 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.