Gå til sidens hovedinnhold

Begge drapssiktede har tilknytning til bilbransjen

Artikkelen er over 9 år gammel

OPPEGÅRD:  Mandag ettermiddag saumfarte politiet biler inne på det avsperrede området hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)  ble funnet på Solbråtan.

Begge de to som nå er siktet for drapet eller medvirkning til drapet har nær tilknytning til bilbransjen.

Den siktede Vestby-mannen (64) er registrert med et enkeltmannsforetak i Vestby.  Mannen skal i mange år ha vært primus motor for en bilklubb i Oslo for et bestemt bilmerke.  Han har også hatt en tilknytning til en forretningsdrift ved Ensjø, ikke veldig langt unna stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august.

Ifølge Dagbladet.no har 64-åringen et firma like i nærheten av funnstedet på Solbråtan. Det var etter det Dagbladet kjenner til i disse lokalene de to ble pågrepet ved 21-tiden mandag kveld.

Dømt for vold

Mannen i 30-årene som nå er siktet for drap, er fra Sunnmøre-traktene. Han står registrert i Brønnøysundregisteret med et enkeltmannsforetak i hjembyen som driver med omsetning av bruktbiler.

Politiinspektør Hanne Kristin Rhode bekreftet på pressekonferansen tirsdag kveld at mannen er kjent for politiet fra tidligere.

Den 37 år gamle mannen ble i 2007 dømt til fengsel i to år for å ha slått en kvinne flere ganger i hodet med en jernstang. Han skal også ha hatt psykiske problemer.

64-åringen nekter ifølge VG.nett for drap og satt i avhør tirsdag kveld.

Les også: