Gå til sidens hovedinnhold

Brøt opp safe i ishallen

Artikkelen er over 7 år gammel

SKI:  Det har i løpet av natten til lørdag vært innbrudd i ishallen i Ski.  Fra kafeteriaen er det stjålet penger etter at en safe er brutt opp. En betydelig sum er borte.

– Vi har ikke full oversikt, men det er nok flere titusener kroner.  For alle idrettsklubber så gir kafeteria-utsalg kjærkomne inntekter.  Det her er et tap som vil gå utover driften og barn, sier hallansvarlig Philip Iversen.

– Politiet har vært på stedet, og vi har fått oppgitt hvor mye penger som er tatt.  Men det velger vi å holde for oss selv, sier operasjonsleder Øystein Sjøtveit ved Follo politidistrikt.

Gjennom sidevindu

Tyvene har kommet seg inn i ishallen gjennom et sidevindu.

– De har gått løs på vindusrammen og plukket ut selve glasset i ruten.  Vi er allerede i gang med å få opp gitter på ruten nå, sier Iversen.

Iversen er overbevist om at det har vært flere gjerningsmenn på ferde.

– Safen er flyttet fra et lite rom til et større et før den er veltet.  De har gått løs på safen med vinkelsliper, men har nok brukt kraftig verktøy for å bryte opp døren.  Døren er så tung at jeg alene har problemer med å få den opp, sier Iversen.

Hallansvarlig Iversen opplyser at det ikke ser ut til å være stjålet noe mer. Selv om det var lagret gaver med vin og at tyvene hadde tilgang til lagret av kioskvarene.

– Politiet har undersøkt stedet, og vi konkluderer med at safen er brutt opp med brekkjern, sier operasjonsleder Øystein Sjøtveit i Follo politidistrikt.

Skjulte spor

Philip Iversen forteller at det var folk i hallen frem til 22.00-22.30-tiden fredag kveld. Innbruddet ble oppdaget lørdag morgen.

– De har nok holdt på en stund for å få opp safen.  De har dessuten helt cola over alle steder de har beveget seg, trolig for å gjøre det verre for politiet å sikre seg spor, sier han.

Nå håper hele hockeymiljøet at publikum kan hjelpe til med å avsløre gjerningsmennene.

– Vi vet at det er folk som beveger seg igjennom idrettsanlegget også på sen kveld og natt.  Er det noen som har sett mistenkelige biler og/eller personer så håper vi de tipser politiet, sier Iversen.