Gå til sidens hovedinnhold

Kloakk rett ut i Skotbubekken og Kråkstadeleven

Artikkelen er over 8 år gammel

SKOTBU/KRÅKSTAD: I følge Ski kommunes prosjektleder James Osuma er det gamle spredte avløp som er i dårlig forfatning og det nå må byttes ut.


– Vi har holdt på med prosessen i lang tid. Vi vet enda ikke når det er ferdig, men dette gjør vi for å hindre ukontrollerte utslipp. Så vi skal sette opp et nytt ledningsnett. Dette er et politisk vedtak, derfor blir det nå offentlig vann og avløp, sier Osuma.


 Osuma forteller at det er kun det tettest bebygde området i Asperudveien som får dette. De øvrige boligene ligger for spredt.

Mest miljøvennelig

Offentlig avløpshåndtering vil i de aller fleste tilfeller være mest miljøvennlig. Her blir kloakken først renset på et offentlig renseanlegg. Utløpet blir jevnlig analysert for å kontrollere at anlegget virker som det skal. Ved for mye utslipp av fosfor fra avløpsanlegget kan det føre til økt algevekst, og kan også oppstå oppblomstring av uønskede bakterier.


Ved privat tilkoblede nettverk er det huseieres egen oppgave å passe på at det er som det skal være. Noe som det ikke ser ut til at har blitt gjort. Nå har området fått pålegg om enten å oppgradere eller gå over til offentlig vann-og avløp, forteller rådiver Ine Hovin hos Asplan Viak.


– Kommunen vil nok nå rydde opp. Det ser ut til at det ikke er renset godt nok og blitt endel forurensning, sier Hovin.


Mesteparten av kloakk fra Ski kommunes innbyggere blir ført til Nordre Follo Renseanlegg ved Vinterbro. Beboerne i Skotbu og Kråkstad er tilknyttet egne renseanlegg som drives av Ski kommune.