Gå til sidens hovedinnhold

Stjal stillaser for over 100.000 kroner

Artikkelen er over 8 år gammel

SKI:  Tyvene klippet kjettingen som låste porten,  koblet til en henger fullastet med stillase, og tømte en annen henger for fasadestillase hos Ramirent i Industriveien natt til torsdag.

De har også plukket av skiltene på Stian Bergets personbil før de stakk fra stedet. Skiltene har registreringsnummer BD 45424.

– Vi er nok ganske sikre på at tyvene har visst hva de skulle ta.  De har ikke brutt seg inn i lokalene våre heller.  Enten er stillasene stjålet til eget bruk, eller så er det et rent bestillingstyveri, sier Morten Korsmo hos Ramirent.

Store verdier

Torsdag formiddag var politiet på åstedsbefaring på stedet. De har sikret fotavtrykk.

– Vi går ut i fra at det har vært flere gjerningsmenn.  Det tar litt tid å losse en fullastet henger med stillase slik de har gjort i løpet av natten, sier Korsmo.

Hengeren og stillasene som nå er borte har fort en verdi på rundt 120.000 kroner.

– Vi er helt sikre på at tyvene bare har hatt en bil.  De sto tre hengere med stillase på området vårt.  En er borte, en er losset og en står komplett tilbake. Hadde de hatt flere biler hadde nok alt av stillaser vært borte, sier Korsmo.

Vil følge mer med

– Vi har vært forskånet fra tyveri i de ti årene vi har vært på industrifeltet.  vi kommer nok til å følge mer med på bevegelser gjennom vår tomt fremover nå, sier Korsmo.

Kollega Stian Berget fikk også privatbilen sin lettet for skiltene.

– Det blir mye ekstrajobb av det, sier han.