Gå til sidens hovedinnhold

Truet politiet med gevær

Artikkelen er over 8 år gammel

SKI:  De rutinerte polititjenestemennene skulle ordne opp i husbråk.  Da de kom opp i annen etasje i leilighetskomplekset for rusavhengige, så ble de møtt av en mann som siktet på dem med gevær.

Den skremmende episoden skjedde 27. februar i fjor.

Politiet var tilkalt til boligkomplekset på grunn av bråk som Ski-mannen i begynnelsen av 50-årene opprinnelig ikke var en del av.

Under besøket hørte polititjenestemennene bråk og rop fra annen etasje.  Da de kom opp trappen, var døren til mannens leilighet åpen. Da de kikket inn gjennom døren, siktet Ski-mannen på politiet med et gevær.

Den metadon-avhengige mannen la ned geværet etter noen sekunder da han skjønte at det var politiet som kom på besøk.

Følte seg truet

Begge polititjestemennene sa i Follo tingrett at de følte frykt når dem ble siktet på med våpen.

Da mannen i 50-årene hadde overgitt seg, fant politiet flere våpen i leiligheten.  En plombert Mauser, en maskinpistol som også var plombert og to luftpistoler i tillegg til luftgeværet mannen truet med.

Mannen forklarte politiet at han hadde mottatt trusler og trodde at noen var ute etter ham.  Han sa videre at han ikke forsto med en gang at det var politiet som kom på besøk.

Han inrømmet overfor politiet at han hadde laget bråk fordi han var frustrert og lei seg.

I retten forklarte mannen at han hadde tatt ned våpnene fra loftet for å henge dem på veggen og holdt på å sjekke dem da politiet kom på besøk.

Slipper fengsel

Mannen er frikjent for å ha truet den ene polititjenestemannen under henvisning til at det ikke er godt nok bevist at mannen visste at politiet var der med to personer.

Ski-mannen er fra 1979 og frem til 2011 dømt en rekke ganger, men aldri for trusler tidligere. Mest for vinning- og narkotikakriminalitet.

Retten konstaterer at mannens legemiddelassisterte behandling for rusavhengighet de siste ti årene har vært vellykket.  Han har også fått flyttet ut av det aktuelle boligkomplekset.

Mannen er dømt til 36 dagers fengsel som er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Våpnene er også inndratt ved dom.