Denne har blitt verdifull

Da Apple tok «Ipod Classic» ut av sortimentet i september 2014, skjøt prisene i været.

Da Apple tok «Ipod Classic» ut av sortimentet i september 2014, skjøt prisene i været. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Du har vel ikke kastet din gamle musikkspiller?

DEL

Bruker man en Ipod i dag, er det nok først og fremst snakk om en Ipod Touch med berøringsskjerm. Men det er ikke langt mellom musikkelskere som sverget til Apples «Ipod Classic» for ikke så mange år tilbake.

Mye kan sies om Ipod. Det var ikke den første, det var ikke den beste – og den var langt ifra den billigste – men det var definitivt mp3-spilleren som sparket i gang en revolusjon i musikkbransjen.

En slump penger

Selv om kapasiteten var liten og batteriet muligens helt utbrukt, er det kanskje mange som har tatt vare på en slik Ipod med hjul på framsiden. I så fall kan den nå være verdt en liten slump penger, skriver Side3.

Etter at Apple sa takk og farvel til «Ipod Classic» i september 2014, har prisene på bruktmarkedet skutt i været. Mp3-spilleren er nå den dyreste Ipod-en en kan få tak i, skriver The Independent.

Enkelte modeller, som i sin tid kostet 2.500 kroner, går for 7.500 kroner på nettauksjonen eBay. Over 3.000 Ipod-er er blitt solgt på Ebay siden Apple fjernet den fra sortimentet, skriver The Guardian.

Dyr samlerutgave

Spesialutgaver kan gå for mye, mye mer. Én samlerutgave gikk for over 90.000 kroner på eBay i midten av oktober, mens en uåpnet versjon av U2-Ipoden fra 2006 gikk for smått ufattelige 560.000 kroner to uker senere.

Som da Ipod Classic var i salg, følger prisnivået utgaven. Mange modeller med harddisk på 80 GB går under 1.000 kroner, mens de nyeste 160 GB-modellene ligger godt under 2.000 kroner. (ANB)

Les hele saken i Nettavisen

Artikkeltags