Den 28. april ble ulveparet i Østmarka fotografert av ett av Norsk institutt for naturforskning (NINA) sine viltkameraer. Den ene av de to er trolig drektig.

Siden januar i år har Rovdata fulgt med på Østmarkaulvens vandringer, og den 28. april ble de helt unike bildene fanget opp.

–  Det er fotografert to individer, det er vanskelig å si ut ifra bildene av hvem som er hannen og hvem som er tispa. Men det ene dyret er mye rundere, noe som mest sansynlig betyr at det er en drektig tispe, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata til ØB.no.

LES OGSÅ:

Blir det hvalper?

I vinter ble det ved sporinger på snø registrert at tispa hadde løpetid og paret så ut til å ha brunstadferd, og Kjørstad uttalte at det var sannsynlig at paret ville få valper nå i vår.

Bildene gir ikke flere svar, men den ene ulven ser tydelig rundere ut enn den andre, ifølge Rovadata.no.

Viltkameraet ulvene er «skutt» med er opprinnelig plassert ut for å kartlegge gaupebestanden. Disse kameraene er det flere av.

– Det er jo vårt ansvar å karlegge rovdyrbestanden i Norge, vi kommer derfor til å følge paret videre, legger Kjørstad til.

– Det vil bli interessant å se om kamerametoden også kan dokumentere ulvevalper i Østmarka etter hvert, sier John Odden i NINA til Rovdata.no.

LES FLERE NYHETER HER!

Kjenner ikke til lignende bilder

Ifølge Aftenposten  ble bildene tatt i syv, åttetiden om morgenen den 28. april til forskernes store overraskelse.

Tidligere år har Rovdata funnet spor i snøen og DNA-analysert ekskrementer fra dyrene, men Rovdata kjenner ikke til tidligere bilder av ulveparet fotografert sammen.

– Noen få har sett ulvene, og det er tatt noen bilder av ulv i Østmarka, men det kan ha vært andre slengere som er innom. Rovdyr beveger seg om store områder - en av gaupene som holder til i Østmarka, er nå på Nesodden,  sier forsker John Odden i Norsk institutt for naturforskning (NINA) til Aftenposten.no.

Si din mening i kommentarfeltet under!