Hevder lokal gründersuksess er megabløff

Bløffemakere?: Waleed Ahmed og Flemming Bordoy hevdet å ha en eventyrlig suksess med solcellelader til iphone. Produsenten av laderen anklager nå duoen for bløff. FOTO: TORBJØRN ENDAL

Bløffemakere?: Waleed Ahmed og Flemming Bordoy hevdet å ha en eventyrlig suksess med solcellelader til iphone. Produsenten av laderen anklager nå duoen for bløff. FOTO: TORBJØRN ENDAL

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

FOLLO: De to Enebakkingene Waleed Ahmed (20) og Flemming Bordoy (20) hevder å ha tjent millioner på solcellelader til iPhone. Produsenten sier suksessen er en bløff.

Østlandets Blad har tidligere skrevet mye om gründersuksessen til de to Enebakkingene, Waleed Ahmed (20) og Flemming Bordoy (20).

Les også:

Med firmaet «Grønt Norge» imponerte de både kongelige og næringsminister Trond Giske. En solcellelader til iphone som også kan lades under lysrør er guttenes idé, som har blitt rost opp i skyene av næringslivet.

Den eventyrlige fremstillingen knuser derimot produsenten av solcelleladerne, det melder DN.no

– Salget nådde aldri millioner av dollar, Ahmed fortalte mediene at laderen har blitt solgt i titusenvis av eksemplarer, men den totalte produksjonen av Jovabox1 er ikke mer enn 200 enheter, mens Jovabox2 ble laget i 646 enheter, sier Victor Sheng, salgssjef i Acever Internasjonal til DN.no.

Les flere nyheter her!

Bedt om å overdrive

De unge guttene fortalte om heftig omsetning og jevn strøm av store ordre fra hele verden i store medieoppslag. Blant annet skal en nordisk aktør bestilt 150.000 enheter, 100.000 enheter blitt bestilt til Vietnam og 150.000 enheter skal ha blitt sendt til USA.

Produsenten skal derimot ikke ha sett noe til bestillingene. Men Sheng viser til en nettsamtale fra mars 2011, der Ahmed skal ha bedt han om å påstå ovenfor eventuelle journalister at Acever Internasjonal hadde levert 45.000 eksemplarer til Kuwait, skriver DN.no.

Fungerer ikke

Firmaet i Kuwait, FCC, nekter på sin side å ha bestilt varene.

– Vi har helt klart ikke kjøpt 45.000 solcelleladere av «Grønt Norge», sier salgsjef Prashanth Dsouza til DN.

Det amerikanske telefirmaet AT&T gründerne hevdet i ØB juli 2011 at hadde bestilt 250.000 enheter, viste seg å ikke være interesserte.

– Kontrakten var så og si i boks, men på slutten sa de at produktet ikke fungerte, sier Ahmed, til DN.

Produsenten av solcelleladerne bekrefter at produktet ikke fungerer slik Enebakkingene har lovet. Laderen hevdes å kunne lade opp batteriet på 6–8 timer i tillegg til og kunne lades under lysrør.

– Vi fortalte Ahmed at det ville ta 20 timer å lade batteriet under sterkt sollys, men han ba oss skrive 6–8 timer. Og som produsent vet vi at produktet ikke kan lades under en vanlig batterilampe i det hele tatt, slik han påstår på Facebook og i intervjuer med journalister, forteller Sheng i Acever til DN.

Har ti millioner

Waleed Ahmed sier til DN at han nå har solgt seg ut av «Grønt Norge» og disponerer et overskudd fra firmaet på ti millioner. Han mener Acever Internasjonal fører en kampanje for å sverte ham, og hevder han kan bevise alt.

– Vi har alt på papiret, så det er ikke noe problem, sier Ahmed til DN.

Vunnet priser

En hel verden er blitt trollbundet av enebakkingene og duoen har vunnet flere priser for arbeidet med solcelleladerne.

Blant annet vant de innovasjonskonkurransen til Hafslund og Øyafestivalen i 2010. Da fikk de en miljøvennlig reise for to og lansering av produktet.

Under Øyafestivalen 2011 skulle «Grønt Norge» også få selge produktet sitt. Daglig leder i Øyafestivalen, Stein Arne Blomseth, svarer ikke på ØBs henvendelser.

ØB skrev i august 2011 at Waleed Ahmed fikk utdelt den pakistanske hedersprisen, «Pride of perfomance award».

En Bollywood-produsent skrev, ifølge Ahmen, også kontrakt med duoen om filmatisering av suksessen. I denne filmen skulle Ahmed spille seg selv.
Verken Waleed Ahmed eller Flemming Bordoy har svart på ØBs henvendelser de siste dagene.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags