Hvem skal få hjertestarteren? Stem på din favoritt!

DELER UT HJERTESTARTER: Fra venstre: Vibeke Larsen (Salgssjef lesemarked i ØB) Marius Nybø (Trygg Arena), Rune Andersen (Shell), Jørgen Olsen (Trygg Arena), Beate Høvik (Markedskonsulent i ØB) FOTO: Christian Clausen.

DELER UT HJERTESTARTER: Fra venstre: Vibeke Larsen (Salgssjef lesemarked i ØB) Marius Nybø (Trygg Arena), Rune Andersen (Shell), Jørgen Olsen (Trygg Arena), Beate Høvik (Markedskonsulent i ØB) FOTO: Christian Clausen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hvem synes du fortjener en hjertestarter og førstehjelpskurs? Juryen har plukket ut fem kandidater. Stem på din favoritt.

DEL

FOLLO: Fortjener din bedrift, institusjon, lag eller forening en gratis hjertestarter? I samarbeid med ØB deler Østfold Veiservice/Shell og Trygg Arena ut  en hjertestarter med førstehjelpskurs for inntil 10 personer.

LES OGSÅ: Fortjener du en gratis hjertestarter?

Juryen har nå valgt ut fem kandidater. Nå kan du stemme frem hvem du mener bør få hjertestarteren.

Juryen består representanter fra Trygg Arena, Shell / Østfold Veiservice og ØB.

- Vi fikk inn flere gode søknader fra follodistriktet, og har plukket ut fem interessante, ulike og verdige kandidater. Nå blir det opp til leserne på ØB.no å stemme fram en vinner, sier Rune Andersen i Shell, Østfold veiservice.

Gå til www.oblad.no/hjertestarter for å gi din stemme til en av kandidatene.

Dette er kandidatene og utdrag fra søknadene


Greverud sykehjem

Greverud sykehjem er et sykehjem med ca. 75 beboere og dagsenter for 30 personer.

– Det er ofte store arrangementer i kantina. Sykehjemmets beboere, pårørende og folk fra nabolaget er ofte innom. Det å ha hjertestarter med personell som har fått opplæring i bruk ser vi på som viktig for nærområdet, skriver virksomhetsleder Gerd H. Johnsen i sin søknad på vegne av Greverud sykehjem.

Du kan også stemme på Greverud sykehjem pr SMS ved å sende ØB HJERTE 1 til 2303 (5 kr. pr melding)

UMB

Det moderne universitetet UMB skal være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag. Det er for tiden rundt 4080 studenter ved UMB og ca. 1140 ansatte ved universitetet. (Kilde: UMB.no)

– Det er flere tusen mennesker i alle aldre samlet her. Hjertestarteren vil bli plassert ved resepsjonen i Bioteknologibygget. UMB har en bra HMS-avdeling, men mangler hjertestartere, skriver professor Lars Skjeldal i sin søknad på vegne av UMB.

Du kan også stemme på UMB pr SMS ved å sende ØB HJERTE 2 til 2303 (5 kr. pr melding)

Kolbotn IL HC gruppe

HC-gruppa i Kolbotn Idrettslag tilrettelegger idrettsaktiviteter for funksjonshemmede. Gruppen har medlemmer fra store deler av Follo.

– For oss som trenere og ledere er det et stort ansvar å ivareta disse utøverne. Dette er mennesker i alle aldre med et stort spekter funksjonshemninger og sammensatte diagnoser. Viktigheten av hjertestarter har vi i de senere år fått flere påminnelser om. Noen med tragisk utfall og noen med lykkelig slutt. Takket være hjertestartere og opplært personell, har flere med hjertestans blitt reddet. Vi ønsker å være med på bevisstgjøringen av dette og å gi trygghet til våre utøvere og pårørende, skriver Erik Torp, leder i Kolbotn IL HC-gruppe.

Du kan også stemme på Kolbotn IL HC-gruppe pr SMS ved å sende ØB HJERTE 3 til 2303 (5 kr. pr melding)

Follo Trykk Arena (Langhus IL Håndball og Follo HK)

I Follo Trykk Arena er det daglig mer enn ti lag og over hundre barn som trener. I tillegg blir det arrangert Postenliga-kamper i håndball med tilskuertall som kan overstige tusen, samt vanlige seriekamper for aldersbestemte lag.

– Det ønskes at vaktene i tillegg til noen utvalgte fra de to klubbene blir kurset i bruk av hjertestarteren. Vi håper at dette vil gi en trygghet til brukerne av hallen og at beredskapen skal være bedre hvis noe skulle skje. Dette vil gi en forsikring til alle foreldre som har barn som trener i hallene og til alle tilskuerne om at utstyret er på plass, skriver Mats Julius Haakenstad og Jan Magnor i sin søknad.

Du kan også stemme på Follo Trykk Arena ved å sende ØB HJERTE 4 til 2303 (5 kr. pr melding)

Son skole

Gymlærer Lisbeth Van Kerckhove har sendt inn en søknad på vegne av Son skole, som har 463 elever pr. august 2012, i tillegg til rundt 50 ansatte. I tillegg til elever og lærere er anleggene tilknyttet skolen mye brukt.  Forskjellige idrettslag benytter aktivitetssalen på kveldstid og i helger. Både ballbinge og grusbane (skøytebane) er mye brukt.

Det er derfor vi gjerne vil vinne hjertestarteren, og ha en egen hengende innenfor skoleområde vårt. Så vi får rask tilgang til en hjertestarter når vi trenger den.
Og blir man flere og flere, så blir sjansen større for at vi kan trenge den, en eller annen gang… dessverre, skriver
Kerckhove i søknaden.

Du kan også stemme på Son skole ved å sende ØB HJERTE 5 til 2303 (5 kr. pr melding)

Gå til www.oblad.no/hjertestarter for å gi din stemme til en av kandidatene.

Artikkeltags