Leverer 3,5 millioner blomster hvert år

Jubileum: Til høsten vil Kristin Schrader og mannen Eystein Ruud feire 80 år med blomster sammen med de ansatte.begge foto: Ole kr. trana

Jubileum: Til høsten vil Kristin Schrader og mannen Eystein Ruud feire 80 år med blomster sammen med de ansatte.begge foto: Ole kr. trana

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det hele ble startet av farfar på Hvaler i 1933. I dag omsetter Kristin Schrader blomster for 41,5 millioner kroner.

DEL

NESODDEN: Det er tredje generasjon som nå står for den enorme produksjonen av blomster hos Schrader Gartneri på Nesodden. Kristin Schrader har jobbet med blomsterrelaterte ting siden hun kunne gå.


– Det var ingen selvfølge at jeg ville følge i mine farfar og fars fotspor, sier Kristin. Jeg startet på jusstudier, men fant ut etter hvert at det var best å fortsette med det som bestefar en gang startet.

Driften ble flyttet fra Hvaler til Sandaker gård, der den ligger i dag i 1946

– Vi selger blomstene våre i hele landet, fra Kirkenes til Lindesnes, sier hun.

Produksjonen foregår for det meste mekanisk, ved hjelp av roboter og andre maskiner som beveger seg mellom rader av blomster inne i de 25 tusen kvadratmeterne med drivhus. Det er fortsatt en ting som gjøres manuelt og det er planting av stiklinger og pakking før utkjøring.

– Jeg har lært meg at det er viktig med god styring på et så stort gartneri (blant de fem største i landet). Da farfar startet det hele og også delvis da pappa drev stedet, var de også med i produksjonen. Det har jeg ikke prioritert i min stilling, sier Kristin, som er tredje generasjon Schrader-gartner.

Gi din stemme her

Artikkeltags