PST etterlyser terrorsiktet nesodding

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

NESODDEN: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet 35 år gamle Anders Cameroon Østensvig Dahle fra Nesodden.

– Jeg kan bekrefte at vi over tid - uavhengig av enkelte nasjoners listeføring - har hatt og har en pågående etterforskning. Jeg kan også bekrefte at han er mistenkt for overtredelese av straffelovens paragraf 147 a og siktet for paragraf 147 d, sier fungerende assisterende sjef Thomas Blom i PST til VG.

Tirsdag ble Dahle plassert på den amerikanske terrorlisten, og betegnes som en spesielt betydningsfull person på den amerikanske listen.

En rekke nettsteder som Document.no og blogger har knyttet nordmannen opp mot Miljøpartiet de Grønne (MDG), men leder for MDG Nesodden, Øyvind Solum, avkrefter at han har vært inne på deres lister, skriver Amta.

– Jeg har snakket med min partikollega Claudia Behrens i dag. Hun har gått igjennom valglistene for de siste 15 årene uten å finne ham, sier Solum.

Han synes saken er ubehagelig og sier de har brukt mye tid på å finne ut hva som er fakta i saken. Ifølge Solum skal 35-åringen riktignok ha stått på en valgliste i Oslo under kommunevalget i 2007.

– Han sto på 50. plass eller lavere på bydelslista for St. Hanshaugen i Oslo, men dette var før han skal ha blitt konvert og radikalisert. Han var listefyll og hadde ingen mulighet for å bli valgt, sier Solum.

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her!

Artikkeltags