– Ikke bruk feriepengene på dette!

250.000 nordmenn bør heller benytte feriepengene til å betale gjeld enn å oppsøke Barbados og andre feriparadiser.

250.000 nordmenn bør heller benytte feriepengene til å betale gjeld enn å oppsøke Barbados og andre feriparadiser. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Klar oppfordring til 250.000 nordmenn.

DEL

– En kvart million nordmenn bør heller ordne opp i privaten, sier administrerende direktør Frode Ekeli i Bank2.

Ferske tall fra Bisnode viser at 250.495 nordmenn var registrert med betalingsanmerkning per 31. mai 2014 med en total skyldig gjeld på hele 48 milliarder kroner. I fjor på samme tidspunkt var antall tallet 248.646 og total skyldig gjeld på 40,3 milliarder kroner.

Les også: Ja, vi er fornøyde

Ferie på sparebluss

Ekeli mener at alle med betalingsanmerkning bør ta et oppgjør med realitetene i privatøkonomien før de planlegger sommerferien. Det er ikke lurt å feriere for penger man ikke har.

– Vi har en klar oppfordring til de husholdninger dette gjelder, og det er å endre sine ferieplaner. Er man på minussiden etter at feriepengene er brukt til å betale regninger, så bør man legge til rette for en lavkost ferie eller vurdere å jobbe et par av ferieukene for å komme på plussiden igjen, sier Ekeli.

Les også: Du får 61.000 kroner inn på konto

Ond spiral

Overforbruker du i ferien, kan høsten bli tøff. Når bunken av ubetalte regninger vokser, stiger også de skyldige beløpene fordi renter og gebyrer kommer i tillegg.

– Da kan dessverre spiralen være i gang med en økonomi på vei ut av kontroll. Folk med betalingsanmerkning får sin økonomiske handlefrihet ødelagt. Vår klare anbefaling er at det er bedre å endre ferieplanene eller kutte ut årets ferie dersom det kan gi et solid bidrag til å rette opp en utsatt økonomi. Det er en god investering å bruke feriepengene til å rette opp situasjonen, oppfordrer Ekeli. (ANB)

Les hele denne saken i Nettavisen!

Artikkeltags