Vi testet trikset alle snakker om

Av , og
Artikkelen er over 4 år gammel

Vi har prøvd vasketrikset som skal gjøre stekovnen skinnende ren. Se om det fungerer!

DEL

[Finnmark Dagblad] [Nordlys] Nordlys prøvde vasketrikset som skal gjøre stekovnen skinnende ren.

KLIKK PÅ DET STORE BILDET OVER FOR Å SE VIDEO AV FORSØKET

Det var Finnmark Dagblad som først omtalte saken. Siden tirsdag er saken delt mer enn 13.000 ganger på nettsiden deres. Mange andre nettaviser har også omtalt saken, og den er blitt en «snakkis» på sosiale medier.

Hun innrømmer det: Ovnen så ikke delikat ut. Ungene har stekt pizza i den. Lasagne har rent over formen, ned på risten og ned i bunnen av ovnen, som var full av gørr.

Elisabeth Thomas Jensen hadde faktisk egentlig tenkt å kvitte seg med stekeovnen sin, for å slippe å vaske den. Men så fikk hun et tips fra en amerikansk venn. Hun bare måtte prøve dette trikset, som tilsynelatende er for godt til å være sann.

Resultatet ble en skinnende rein ovn, som du kan se av de forbløffende før og etter bildene. På Facebook oppsummerer hun framgangsmåten slik:

Sett ovn på 150 grader om kvelden:

1. Fyll 2,5 dl salmiakk i en ildfast beholder

2. Slå av ovn

3. Kok opp 1 liter vann

4. Sett salmiakken øverst og vannet nederst

5. Klask igjen og vent tell i mårra.

Så tar du ut salmiakken, bland m 2 ts Zalo, vask. Bling bling


Fikk sjokk

Det eneste utstyret Elisabeth brukte var en vindusskrape lik den man bruker på bilen om vinteren, til å skrape bort dritten i bunnen av ovnen. Og en svamp.

– Selve skrubbingen tok bare en halvtime. Da jeg tok også av døren og rillene, og tok ut risten. Det var mye artigere enn å vaske ovnen på vanlig måte, sier Elisabeth Thomas Jensen til Finnmark Dagblad.

Siden hun la ut bildene på Facebook søndag, har statusen blitt delt over 6800 ganger.

– Jeg trodde jeg bare postet for mine venner. Når jeg kom på jobb i går fikk jeg sjokk over folk i hele Norge har sett den skitne ovnen, humrer hun.


Slik gjør du

Hun utdyper framgangsmåten slik: Varm opp oven til 150 grader slik at den blir god og varm, på kvelden. Deretter heller man 2,4 dl salmiakk i en bolle som tåler varme. Kok opp 1 liter vann med en vannkoker. Ha vannet i en bolle som tåler varme. Slå av ovnen. Sett risten midt i ovnen. Ha bollen med salmiakk øverst i ovnen. Vannet setter du nederst i ovnen. La det stå over natten med ovnsluken lukket.

– Det som skjer da er at vanndampen blander seg med gassen fra salmiakken. Så står det og godgjør seg i det varme rommet over natten. Fettet blir mykt.

– Neste dag, når jeg skulle vaske, så tok jeg ut bollen med salmiakken. Jeg tilførte to dash med Zalo oppi bollen. Deretter blandet jeg det i en liten bøtte med varmt vann fra springen.

– Så begynte jeg å skrubbe. All skitten bare rant rett av. Alt var så løst og lett å vaske.


– Har prøvd dyr spray

Jensen forteller videre at hun har prøvd dyre sprayflasker med kjøkkenrens.

– Man skubber og skrubber, og får i seg masse gasser. Men her har salmiakken gasset seg ferdig i løpet av natten. Man får ikke den eimen, som kjennetegnes med salmiakk. Jeg følte meg ikke forgiftet underveis.

– Jeg har fått tilbakemelding også fra andre, om at det virker.

(ANB)

Artikkeltags