Sjekk Lisebergs nye fartsmonster!

Tør du dette? Lisebergs største satsing noensinne har kostet 200 millioner svenske kroner å bygge.

Tør du dette? Lisebergs største satsing noensinne har kostet 200 millioner svenske kroner å bygge. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Helix med toppfart opp mot 100 kilometer i timen.

DEL

Det snekres som bare det på Liseberg i Göteborg. For det er bare en drøy måned til fornøyelsesparken åpner for sesongen, og i år har svenskene en skikkelig nyhet på gang.

Store forventninger

Berg- og dalbanen Helix er nemlig Lisebergs aller største satsing når det kommer til fart, helling og denne evinnelige søken etter suget i magen.

For hva sier du til en toppfart opp mot 100 kilometer i timen og G-krefter til 4,3 på skalaen?

– Da vi skapte Balder, var det en av verdens beste berg- og dalbaner i tre. Vi har virkelig toppstandarder å leve opp til, og forventningene er bokstavelig talt skyhøye, sier Andreas Andersen, daglig leder for Liseberg.

Verdensklasse

Fartsmonsteret strekker seg 1,38 kilometer og turen varer i over to minutter. To ganger skal adrenalinsøkende få oppleve 4,3 i G-krefter, og tre ganger sørger bratte bakker for å gjøre deg vektløs. Høydeforskjellen er for øvrig 52 meter.

– Helix har mer av alt, helt enkelt! Vi gleder oss til å ønske norske besøkende velkommen til en attraksjon i verdensklasse, sier Andersen.

Om det ikke er nok med akslerasjonen, G-kreftene og vektløsheten kan vi nevne at du i løpet av turen henger opp-ned hele sju ganger.

Da er det bare å ønske tøffingene som klatrer om bord på Helix god tur! (ANB)

Artikkeltags