Gå til sidens hovedinnhold

Rekkehus får erstatte blokker

Artikkelen er over 8 år gammel

Selvaag Bolig fikk som de ville da flertallet for utvalget for miljø og plan i Oppegård sa ja til rekkehus på Kornmoenga.

OPPEGÅRD: Da planene for Kornmoenga kom opp til andre gangs behandling i utvalget for miljø og plan (UMP), gjentok Høyre forslaget om å gi Selvaag Bolig dispensasjon til å bygge rekkehus i stedet for boligblokker på Kornmoenga.

– Det er vi veldig fornøyd med, selv om det ikke skjedde i forrige runde. Men nå som det ble vedtatt er vi veldig fornøyd med det, sier Sverre Molvik, porteføljedirektør i Selvaag Bolig.

Les også: Kornmoenga igjen oppe til diskusjon

Nå ser han frem til å få fullført utbyggingen av Kornmoenga slik at naboer og andre får den fremdriften de ble forespeilet og slipper å bo på en byggeplass.

– Det er ikke bra at det drar ut i årevis, mener Molvik.

Dermed blir det 31 rekkehus som erstatter leiligheter i blokk, slik den opprinnelige planen var.

Les også: Går for blokker på Kornmoenga

– Så snart vi mottar rammetillatelsen, legger vi rekkehusene ut for salg. Det antar jeg vil bli i løpet av høsten, det vil si august/september, påpeker porteføljedirektøren.

Opprinnelig skulle Selvaag Bolig bygge 32 rekkehusleiligheter og 277 blokkleiligheter, i alt 309 boenheter.

Vedtaket i UMP gikk gjennom med knappest mulig flertall, med fem mot fire stemmer.

– Vi sliter med å få de unge inn i Oppegård, men utbyggere som Selvaag ser at de mest ressurssterke kundegruppene er 50 pluss, og det synes vi er uheldig for befolkningssammensettingen i Oppegård, uttaler Arild Burud (Ap), som stemte mot å gi dispensasjon.

Opposisjonen påpekte at utgangspunktet for utbyggingen var at det skulle komme nye boliger i alle kategorier, både for eldre, rekkehus og for førstegangsetablererne.

– Det var på tide å føre saken tilbake til utgangspunktet: Det er viktig å gi plass til de som skal inn på boligmarkedet for første gang, erklærer Burud.

Dette skriver redaktøren i tirsdagens leder: – Utbyggingen på Kornmoenga er i ferd med å nærme seg en skandale

Kommentarer til denne saken