Blar opp 150 millioner til spa

Arkitekt Øystein Rognebakke i arkitektfirmaet Halvorsen & Reine kunne lette litt på sløret ved å vise en av mulige plasseringer for det nye anlegget.
FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Arkitekt Øystein Rognebakke i arkitektfirmaet Halvorsen & Reine kunne lette litt på sløret ved å vise en av mulige plasseringer for det nye anlegget. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: Jernia-eier Stein Erik Hagen vil bygge Nordens største spasenter på Sofiemyr. Prislappen er rundt 150 millioner kroner.

Prosjektleder Thomas Gundersen og arkitekt Øystein Rognebakke kunne slippe nyheten under en næringslivsfrokost i regi av Oppegård kommune på Rosenholm Campus i går.

Det 5000 kvadratmeter store bygget med garderobe- og parkeringsmuligheter for 650 gjester skal ligge bak gjennvinningsstasjonen i Oppegård. Der eier selskapet en 60 mål stor tomt som var som planlagt å bli Jernias nye hovedlager. Stein Erik Hagen eier Sofiemyr-bedriften gjennom nettopp Canica.

Kulturhensyn

– Spa- og wellnessanlegget skal bli et bygg som tar hensyn til kulturminner og terrenget, sier Thomas Gundersen, vel vitende om at det må tas hensyn til den gamle Kongeveien om ikke utbyggingen skal møte motstand hos overordnede myndigheter.

Gundersen kunne også fortelle at utbyggerne har vært på rundtur i Europa, til Bath (England), Bad Ahling, Amsterdam og en rekke anlegg tilvarende det som er planlagt bygd på Sofiemyr. Det er på bakgrunn av denne rundturen og suksessen med Farris Spa bad i Larvik at Canica planlegger å bygge noe på Sofiemyr som er helt unikt i nordisk sammenheng.

Få detaljer

Canica hadde med seg en presentasjon som ikke viste mange detaljer. De kommer ikke på bordet før saken oversendes til behandling i Oppegård kommune. Prosjektlederen kunne røpe at de tenker seg flere wellnessbasseng, med ulike temperaturer, undervannsmassasje, 20 badstuer, dampbad, temabad, dagspa og et restauranttilbud lå på tegnebrettet.
– Jeg kan imidlertid love dere en ting: Det kommer ikke til å lukte frityr, sa Gundersen muntert.

Stort nedslagsfelt

Både prosjektlederen og arkitekten fortelle at de ser for seg et nedslagsfelt som ikke bare er innbyggerne i Stor-Oslo, men også et anlegg som kan få synergieffekter med attraksjoner i Oslo.
– Kanskje kan vi i likhet med Tusenfryd sette opp en egen buss fra Oslo til Sofiemyr, sa Gundersen, som la til at Canica har i møtt en enestående entusiasme i kommunen.
– Mottakelsen har bidratt til at valget falt på Oppegård, selv om geografien til sist var det avgjørende.
– Dette er noe annerledes enn hva vi tidligere har drevet med, men vi tror det er et marked, sier Stein Erik Hagen, mannen som sitter på pengesekken i et intervju med DN.

Artikkeltags