- Dette er rekordhøyt for Høyre

TAR ET JAFS: Oppegård er en av Norges største Høyre-kommuner, med 53,2 prosent oppslutning. Det gjør ordfører Ildri Eidem Løvaas både nervøs og glad. FOTO: BJØRN SANDNESS

TAR ET JAFS: Oppegård er en av Norges største Høyre-kommuner, med 53,2 prosent oppslutning. Det gjør ordfører Ildri Eidem Løvaas både nervøs og glad. FOTO: BJØRN SANDNESS

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: Oppegård Høyre tar ett mandat fra Ap og ett mandat fra SV og rykker opp til all-time-high 53,2 prosent oppslutning i Sentios partibarometer for juli. Høyre har med dette styrker sin posisjon med 7,5 prosentpoeng siden valget i 2007.

– Vi har laget målinger for mange kommuner i 14 år. Dette er rekordhøyt for Høyre, sier Arve Østgaard i Sentio.

Nervøs ordfører

– Det er jo en svært god måling og man blir selvfølgelig glad, men også ørlittegrann nervøs, er ordfører Ildri Eidem Løvaas’ umiddelbare kommentar på målingen.

Hun vet at det hjelper lite med gode meningsmålinger om velgerne blir sittende hjemme valgdagen.
– Nå har vi mye å kjempe for i valgkampen, og først og fremst for å mobilisere stemmene inn i valglokalene.

– Hva betyr denne målingen for dere?
– Den er veldig motiverende og på ingen måte noen hvilepute. Tvert om. Nå må vi være på tærne for å få velgerne til valglokalene. Vi registrerer også at den borgerlige siden styrker seg og det hyggelig tilbakemeldinger.

– Hva tror du grunnen til dette historisk høye resultatet er?
– Det nok en kombinasjon av to ting. Det ene er at Oppegård profilerer på den nasjonale fremgangen. Det andre er at velgerne i Oppegård er fornøyd med at vi styrer på en stabil og trygg måte, sier hun.

Sosialistiske taper terreng

SV er det partiet som har minst grunn til å juble i Oppegård, med en nedgang på 2,3 prosentpoeng, til 3,9 prosent oppslutning. KrF rykker ned 1,9 prosentpoeng til 2,6 prosent oppslutning. Nedgang også for Fremskrittspartiet, som nå har 11,6 prosent oppslutning i Oppegård (ned 1,3). Venstre holder seg på det jevne (7,4 prosent), mens Arbeiderpartiet går ned 1,8 prosentpoeng og har nå en oppslutning på 19,8 prosent.
Det er med andre ord stor avstand mellom Oppegårds største parti og nest største parti.

400 spurt

Undersøkelsen er gjort på oppdrag for Høyre i Oppegård.
– Hvor pålitelig er en slik måling?
– Det er vi som har gjennomført undersøkelsen, ikke Høyre. Vi garanterer at undersøkelsen er grundig, sier Arve Østgaard i Sentio.
Rundt 400 innbyggere i Oppegård ble valgt ut av maskiner og ringt opp.

Artikkeltags