OPPEGÅRD: Årets bokmesse i Kolben ble i år arrangert for niende gang. Oppegård, Kolbotn og Gjersjøen Rotaryklubb har stått sammen om arrangementet.

– Vi ønsker å støtte lokale prosjekter. Vi hjelper blant annet Fløisbonnmusikalen og utekontakten i Oppegård, kan Kjell Ryli fra Kolbotn Rotaryklubb fortelle.

Det er ingen tvil om at Rotaryklubbene i Oppegård kribler i fingrene etter å kunne hjelpe andre økonomisk.

Kjøpte mange bøker

Martin Tønder (7) fra Sofiemyr var tilstedet under det som har blitt et fast innslag til Eventyrfestivalen på Kolbotn.

– Jeg har kjøpt åtte bøker. Det er fint her, og billig, forteller Martin.

Martin er interessert i Fotball og har derfor kjøpt i hovedsak fotballbøker som skal leses.

Lene Tønder, Martins mor, synes det er et veldig bra og godt tilbud.

– Dette er blant annet noe av det som skaper en større leseinteresse, og barna får velge bøkene selv. Da har vi nok å lese i høstferien, smiler hun.

Flere tusen til salgs

Mellom 14.000 – 15. 000 bøker har vært innom Kolben i dag. Med et stort utvalg på nye bøker, fra 2010 og tidligere, er barnebøkene mest populære. Bøkene på utslaget er levert av forlagene Aschehoug, Oktober og Spektrum.

– Aschehoug har blant annet lagt ut bøkene for salg en gang i året, så det er de resterende bøkene som kommer hit, forteller Rein Grefslie, Kolbotn Rotary.

Med fortjenesten av salgene er de opptatt av å hjelpe, både på lokalt, og internasjonalt plan.

– I fjor ga vi 8 kanoer med komplett utstyr til Slora leirsenter til om lag 87 000 kroner. I tillegg støtter vi prosjekter i Thailand og Sri Lanka. I Thailand konsentrer vi oss om drikkevann. Der har vi levert teknisk utstyr for rensing av vann til en landsby og ti skoler, opplyser Rein Grefslie.

På Sri Lanka har de etablert en dataskole for en del år tilbake som de nå er i ferd med å bytte ut det tekniske på. Ikke nok med det har Rotaryklubbene bevilget penger til en yrkesskole som utdanner studenter som skal ut i den stadig større turistbransjen på Sri Lanka.