Hevder barn var vitner til sexaktivitetene

Anne-Lise Buer (Ap) nøyde seg med å studere tre bilder før hun konkluderte med at den ulovlige sex-trafikken på Svartskog er en sak for politiet, ikke kommunen.

Anne-Lise Buer (Ap) nøyde seg med å studere tre bilder før hun konkluderte med at den ulovlige sex-trafikken på Svartskog er en sak for politiet, ikke kommunen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bilder av nakne mennesker i fri dressur på Strandskog i Svartskog ble hard kost for Oppegård-politikerne.

DEL

KOLBOTN: – Jeg klarte bare å se på et par-tre av bildene, forteller en skrekkslagen Ap-veteran, Anne Lise Buer.

Etter en innstendig bønn fra grunneierne ved naturiststranden på Svartskog, valgte politikerne i Oppegård å ta tak i problemet med den ulovlige aktiviteten.

- Saken har et mye større og alvorligere omfang enn jeg har vært klar over tidligere, erkjenner Thomas Sjøvold (H), utvalgsleder i plan- og miljøutvalget.

Smugtitting i rådhuset

Situasjonen skal være grundig dokumentert av Svartskog-beboere i perioden 2007 til 2010. Tirsdag kveld fikk utvalget et hefte på cirka 30 sider med sexbilder fra stranden på bordet. Noen av dem så grove at politikerne fikk fullstendig hakeslepp.Gruppesex skal ha vært blant motivene.

Pressen måtte imidlertid nøye seg med å se på ubekvemme politikere som smugtittet på den angivelige fotodokumentasjonen, helst under bordet – før de samlet dem inn og makulerte papirene.

Bildene ble unndratt offentligheten i henhold til offentlighetsloven §24.2. ledd. Sjøvold begrunner det med at det her er snakk om dokumentasjon på ulovlige forhold.

- Barn på bildene

Geir Aage Amundsen (H) sier flere av bildene viste at barn var i nærheten av stranden.

– Dette er en forferdelig sak som skader Oppegårds omdømme i strandsonen. Jeg blir forbanna når jeg ser at det også er barn på disse bildene, som også er vitner til det vi er blitt fremvist i dag, tordner Amundsen. 

– Politiets oppgave

Ikke alle mente at det er kommunens ansvar å få slutt på adferden.
– Dette er en politisak, fastslo Anne Lise Buer.

Geir Aage Amundsens forslag om å sende saken videre til Politidirektoratet dersom Follo-politiet ikke aksjonerer, fikk lunken tilslutning.
– Jeg har tillit til at politiet løser sine oppgaver. Nå må vi først gå i dialog med dem, parerte Thomas Sjøvold.

Politikerne konkluderte med at de vil fremme en ny sak med konkrete forslag til tiltak før jul.

Bebyggelse mot sex

Fremskrittspartiets Jarle Ørnebo støtter grunneiernes ønske om å omregulere naturiststranden og på denne måten bremse sexlysten.
– Tror du disse menneskene leser reguleringsplanen før de humper i vei?
– Nei, men hvis området blir regulert og det blir moderat utbygging, så blir det også mer mennesker her. Det tror jeg disse menneskene vil se. Men det er klart at det tar tid å rydde opp i et slikt problem.


 


 

Artikkeltags