Jobbet opp mot 95 timer i uken

Før jul visste Oppegård kommune om uregelmessigheter i turnuslistene ved Greverud sykehjem. Torsdag ble kontrakten med Adecco Helse AS sagt opp, etter forslag fra rådmann Harald Toft. T. h: Rune Stureson. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Før jul visste Oppegård kommune om uregelmessigheter i turnuslistene ved Greverud sykehjem. Torsdag ble kontrakten med Adecco Helse AS sagt opp, etter forslag fra rådmann Harald Toft. T. h: Rune Stureson. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: Ansatte ved Greverud sykehjem har jobbet i opp mot 95 timer i uken. Formannskapet besluttet i et hastemøte i dag å si opp kontrakten med Adecco.

– Vi har ikke tillit til kontraktspartneren. Det er politikernes jobb å rydde opp i dette, uttalte Rune Stureson (H) under formannskapets hastebehandling av sykehjemsskandalen i dag tidlig.

Politikerne besluttet at driften av Greverud sykehjem overføres til kommunen så snart som praktisk mulig.

Direktør Terje Helland i Adecco Helse AS sier at han er innstilt på at Adecco bidra til en rask overføring.

95 timer i uken

Fredag, dagen etter NRK-avsløringen om den ulovlige driften ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo, tok Oppegård kommune tak i timelistene og arbeidskontraktene for samtlige sykepleiere og hjelpepleiere ved Greverud sykehjem.

«Undersøkelsene så langt viser flere klare brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser og klare brudd på kontrakten med Oppegård kommune,» heter det i innstillingen fra rådmannen.

Timelistene viser at ansatte har jobbet for lange vakter, for mange dager i strekk uten fri og at det ikke er betalt lønn for overtid.

Ifølge rådmannen finnes det flere tilfeller der ansatte har jobbet opp til 21 timer i strekk per dag. Det er også avdekket arbeidstider på eksempelvis 49 timer på tre dager, 77 timer på fem dager og 95 timer på seks dager. Alle i strekk, uten fridager.

De forholdene som er avdekket gjelder hovedsakelig hjelpepleiere. Så langt omfatter lovbruddene til sammen 13 personer.

Skjulte dobbeltvakter

De tilsendte turnuslistene har ifølge rådmannen ikke vært i overensstemmelse med den faktiske arbeidstiden ved sykehjemmet, uten at dette har vært rapportert til Oppegård kommune.

En tidligere ansatt fortalte til ØB mandag hvordan ansatte trikset med turnuslistene for å dekke over at de jobbet dobbeltvakter.

Artikkeltags