230 vogntog stanset i storkontroll

SLAPP KJØREFORBUD: Kontrollør Magne Dahle fra Statens vegvesen sjekker om en utenlandsk vogntogsjåfør klarer å sette på kjettingene sine. Dahle sier sjåføren hadde med seg en spesiell type kjettinger.

SLAPP KJØREFORBUD: Kontrollør Magne Dahle fra Statens vegvesen sjekker om en utenlandsk vogntogsjåfør klarer å sette på kjettingene sine. Dahle sier sjåføren hadde med seg en spesiell type kjettinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Mandag morgen mellom kl. 06.00 og 08.00 ble rundt 230 vogntog stoppet av Statens vegvesen i en kontroll på Taraldrud kontrollstasjon på Sofiemyr.

LES OGSÅ:

Men bare 6 av disse fikk kjøreforbud og forelegg på grunn av total mangel på kjetting eller korrekt antall kjettinger. Det var overraskende få sier leder for aksjonen, Ronny Lindesteg.

– Vi hadde en tilsvarende kontroll 29. oktober og da fikk 40 vogntogsjåfører kjøreforbud. Så det var egentlig positive tall vi så her på morgenen.

– Jeg håper det er den utviklingen vi vil se videre også, sier Lindesteg.

LES FLERE NYHETER HER!

Slapp unna med «rare» kjettinger

Vogntogsjåførene som fikk kjøreforbud var både norske og utenlandske. De får ikke kjøre videre til de har ordnet opp i mangelen på kjetting. I tillegg fikk de bøter på kr. 750,- pr. kjetting de manglet.

En utenlandsk vogntogsjåfør som ble kontrollert av Magne Dahle fra Statens vegvesen slapp så vidt unna bøter og kjøreforbud med noen «rare» kjettinger.

– Han hadde en spesiell type kjetting, så han måtte vise meg hvordan han satt de på. Han bestod testen, men ikke med glans. Kjettingen holdt mål, men var tidkrevende og tungvint å bruke, sier Dahle.

Artikkeltags