Alt er i rute før den store åpningen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Veggene er oppe, og i februar starter de innvendige arbeidene på Aquarius spa på Sofiemyr.

DEL

SOFIEMYR: Spaet til Stein Erik Hagen begynner å ta form. Innvendig kan man se konturene av luksusen som er planlagt i skogen på Sofiemyr.
Et stort innvendig basseng er godt synlig i betongen.

– Det blir løftet litt opp, slik at de som passerer ikke skal se ned på dem som sitter i bassenget. Dette bassenget skal være en stort boblebad med mange dyser som skal være behandlende for knær, skuldre, rygg og hofter, for- klarer prosjektleder Thomas Gundersen i Canica.

Også ute vil det bli et basseng. Dette vil være åpent i sommerhalvåret.

– Det blir for vanskelig å holde en jevn temperatur i bassenget når det er minus 20 grader ute, sier Gundersen.

Les også: Slik blir Spa-anlegget

For øyeblikket er det rundt 100 arbeidere på byggeplassen. Når bygningen får tak og vinduer, vil antall arbeidere dobles.

Kulper

Ved siden av innendørs- bassenget vil det være ulike badstuer og to varmtvann- og en kaldtvannskulp og jacuzzi.

– I tillegg vil vi ha et fossefallrom. Her vil det komme store fossefall ned fra taket. Det blir en morsom og spennende opplevelse for dem som velger dette stedet, fortsetter han.

Gundersen er ikke i tvil om at spaet blir et tilbud for alle.

– Stedet blir et sted hvor man skal ha tid til seg selv. Kose seg og slappe av. Et sted man kan komme til hektene igjen etter en travel hverdag.

To ansatt

1. november hadde Canica en pre-opening manager på plass. Han skal promotere spa- senteret og ansette folk etter hvert som senteret tar form. 1. februar er en teknisk sjef på plass.

– Hvor mange ansatte blir det her?

– Det vet vi ikke nøyaktig. Men at det blir mange, er det ingen tvil om. Her blir det terapeuter, verter, vertinner, kokker og mange andre, sier Gundersen.

Initiativtageren tror de fleste som vil komme til Sofiemyr for å få pleie vil komme fra Oslo-området. Mange vil derfor være tilreisende.

– Når vi bygger et såpass stort anlegg, må vi ha mye forskjellig å tilby. Det må være verdt reisen for dem som kommer. Jeg mener vi har fått til mye spennende her inne, mener Gundersen.

Les også: Canica-spa vedtatt

Gangvei og natur

For Canica har det vært viktig å beholde så mye av vegetasjonen som mulig rundt spa- senteret. Fra Kongeveien er det umulig å se at det er et stort tre-etasjers spa som ligger bak kollen.

– Det er mye lettere å beholde trær enn å plante nye, sier prosjektleder Trond Ormstad i Hent AS, hovedentreprenør for prosjektet.

Fra bassenget vil man ha utsikt mot skogen i øst. Det mener Ormstad gjestene vil sette pris på. Ytterveggene vil bli kledd i en gråaktig trekledning som er syrebehandlet og i lavastein.

– Vi vil også anlegge en gangvei fra bussholdeplassen til hovedinngangen. Det vil gjøre det enkelt for dem som kommer med buss å komme til spa- anlegget, mener Gundersen.

Les også: Rimi-Hagen spa på over 11.500 kvadratmeter tar form

Aldersgrense

Aquarius spa er ikke for barn.

– Vi vil nok ha en aldersgrense. Om vi lander på 16 eller 18 år er uvisst ennå. Men vi vil ha alkoholservering, og da kan det nok hende at vi lander på 18-årsgrense, sier prosjekt- leder Thomas Gundersen i Canica.

Artikkeltags