Gå til sidens hovedinnhold

Kunstnerne ønsker motormiljøet velkommen til Tyrigrava

Artikkelen er over 8 år gammel

Det har vært mye støy rundt Tyrigravas fremtid. Saken ble utsatt i kommunen og nå vil kunstnerne ha ro.

OPPEGÅRD: Kunstnerne Anne Marit Mellum, Anne Knutsen og Georg Lederer møter ØB i lokalene i Odlo-bygget på Greverud. Lokalene som de må ut av før 1. juli.


Kunstnermiljøet har valgt å ligge litt lavere enn motormiljøet den seneste tiden, men ønsker nå å fortelle sin versjon.

– Det er viktig å få frem at vi ønsker motormiljøet hjertelig velkommen til å bruke fasilitetene i og rundt Tyrigrava hvis vi skulle «vinne» kampen om stedet. Vi har stor respekt for historien til Tyrigrava og vil ikke på noen måte ødelegge for dem, sier Anne Knutsen.

Plass til flere

ØB skrev lørdag at det foreligger et bud på Tyrigrava i størrelsesorden 5,5 millioner kroner. Dette er noe kunstnerne ikke kan forholde seg til. De er lovet en årlig leie på 200.000 kroner, som skal reforhandles innen et par år. De er gjennom denne kontrakten ansvarlig for all vedlikehold på innsiden av bygget, mens kommunen tar seg av det utvendige.

– Det blir en del jobb for å få lokalene i stand på en slik måte at det kan romme åtte-ni kunstnere. Når vi tar restauranten i annen etasje i bruk i tillegg til leilighetene i toppetasjen og huset som ligger ved siden av, vil det bli god plass for alle som har meldt interesse, sier Anne Marit Mellum.

Store planer

Kunstnerne har også kommet i kontakt med en de ønsker å samarbeide med.

–Denne personen, som foreløpig vil være anonym, har store ideer for både kafé og restaurantdrift i tillegg til masse spennende planer for hvordan stedet kan drives videre til det beste for alle parter, også motormiljøet, røper Georg Lederer.

Kommentarer til denne saken