OPPEGÅRD: Mathias Mikkelsen satser virkelig på drømmen. Han har utviklet en app han kaller Timely, og som førte til at han fikk jobbtilbud fra Facebook i Silicon Valley i Usa.

– Da mailen kom med forespørselen ropte jeg "Yes" og var veldig høyt oppe. Å jobbe som produksjonsdesigner for Facebook har vært selve drømmejobben, og jeg var veldig interessert i den. Men etter en lang samtale med dem endte det med at jeg måtte si nei. Jeg må bruke tiden min på Timely, forteller Mikkelsen.

Facebook er ikke sure av den grunn.

– Jeg er ikke første utvikler og gründer som sier nei og vil satse på sitt eget. Så det tok de fint. Men jeg har en stående invitasjon til å komme over, de sa at døren alltid er åpen, sier Mikkelsen fra Oppegård.

Timely er en app der bedrifter, selvstendig næringsdrivende og privatpersoner kan føre arbeidstimer i forkant, ikke i ettertid.

Selger leiligheten

Han forteller at han kunne levd av appen hvis han ville, men at han heller vil utvikle og gjøre den bedre.

– Derfor skal jeg selge leiligheten min om noen dager. Jeg tjener nok penger til å klare meg, men for å kunne lønne eksterne utviklere må jeg ha kapital, og da må leiligheten i Oslo selges, sier han.

Mikkelsen forteller at han per i dag har omtrent 8000 bedrifter og nesten 20.000 privatpersoner som kunder i 104 land.

– Det er veldig artig, men for å få en lønnsom bedrift må vi hele tiden utvikle appen og flytte grensene, sier han.

Og han blir stadig overrasket over tilbakemeldingene.

– Det er rart å få henvendelser fra alle mulige land. Her om dagen var det en fra New Zealand som syntes det var skikkelig stas at selve direktøren i selskapet svarte dem på henvendelsen deres. De vet jo ikke at det bare er direktøren som driver selskapet, ler direktøren.

Les også: Følger drømmen fra et kott

Flytter til Usa

Hverdagen går med til å gå i møter.

– Det blir noen timer foran skjermen for å si det sånn. Men jeg får også stadig flere henvendelser fra andre som har utviklet apper og har prosjekter de vil fortelle meg om. Jeg deler gjerne erfaringer, men har ikke tid til alt. Fokuset må være på Timely, sier Mikkelsen.

Til helgen drar han over til Usa og Silicon Valley igjen. Først for to måneder, til høsten satser han på å flytte over.

– Det er en helt annen drive der over. For å lage et selskap som er blant de beste i verden, må man henge med de beste folkene. Og jeg må komme i kontakt med folk, slå man først gjennom der så snakker vi om store ting, forteller den unge gründeren.

De siste ukene har HBO laget en humorserie om noen utviklere i nettopp Silicon Valley. Mikkelsen kjenner seg litt igjen.

– Det er selvsagt litt overdrevet, men er kjempeartig og jeg kjenner meg igjen i en del av det, smiler han.

Timely

Selve appen er et timeføringssystem som du bruker i forkant.

– Folk planlegger allerede hverdagen sin, med min app slipper du å føre timene tilbake igjen etterpå. Appen er både til planlegging og timeføring, forteller utvikleren.

Selskapet retter seg hovedsaklig mot bedrifter, men Mikkelsen vet at også privatpersoner har bruk for den.

– Det var Timely (ekstern lenke) som satte Facebook på sporet av meg. Det var godt å få den bekreftelsen, sier han.