Utfordringene står i kø for Oppegård

IKKE LETT: Det er ikke lett å sette opp et budsjett i Kommune-Norge om dagen. Det har rådmann Anne Skau og ordfører Ildri Eidem Løvaas i Oppegård kommune merket. ALLE FOTO: KARIN HANSTENSEN

IKKE LETT: Det er ikke lett å sette opp et budsjett i Kommune-Norge om dagen. Det har rådmann Anne Skau og ordfører Ildri Eidem Løvaas i Oppegård kommune merket. ALLE FOTO: KARIN HANSTENSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nøkternhet og store ambisjoner er Oppegård-politikernes holdninger til neste års budsjett. Nå er det opp til rådmann Anne Skau å oppfylle disse kravene.

DEL

KOLBOTN: Rådmann Anne Skau var både ydmyk og litt stolt da hun entret talerstolen i kommunestyresalen under budsjettbehandlingen tirsdag.

– Det er en spesiell dag for meg som ny rådmann. Dette er mitt første budsjett, og jeg er spent på mottagelsen. Spesielt fordi budsjettet er i ubalanse med et negativt resultat og med bruk av sparepenger, sa hun.

Hun takket videre for tilliten, og mente at Oppegård står overfor store utfordringer de kommende årene.

– Lånegjelden er en grunn til bekymring. Kommunen står overfor store investeringer innen blant annet skole, og det krever en stram prioritering i tiden fremover.

Rådmannen kunne også opplyse om at maksprisen for barnehager blir økt med 100 kroner fra 1. januar. Dette vil gi kommunen økte inntekter.

– Jeg foreslår at merinntektene justeres mot skatteanslaget, siden det er uavklart hvor mye det blir. Debatten går i Stortinget på flere ting som kan innvirke på inntektene til kommunen.

Stor skattesvikt

Rådmannen kunne informere kommunestyret at skattesvikten i år vil ligge på mellom 17 og 18 millioner kroner.
Aps Merete Bellingmo mente den nye regjeringen ikke tenker på kommunen ved statsbudsjettet.

–Kommunen står overfor store utfordringer, hvis ikke Stortinget kompenserer for skattesvikten, sa hun.

Hun var likevel klar på at Ap hadde stor tillit til rådmannen, og at hun vil finne de løsninger som må til for å få budsjettet i balanse neste år.

Ikke leksefri

Ap foreslo også at én skole i kommunen skulle få leksefri som et forsøk på å løfte Oppegård-skolene litt til.

– Hva skal til for at Oppegård-skolen skal bli bedre? Hva med én leksefri skole i kommunen som et forsøk? Kanskje vi skulle prøve dette som et forsøksprosjekt? sa Kersti Ahrén Heløe.

Bellingmo la til:

Vi må prøve noe nytt. Vær litt innovative, da, folkens, oppfordret hun.

Forslaget falt mot 19 stemmer.

Vannkvalitet

I budsjettet blir det også lagt opp til at det skal gjennomføres en informasjonskampanje på kommunens hjemmeside om vannkvaliteten. Der skal det informeres om den negative effekten næringsrik og forurensende overvann har, slik at innbyggerne kan ta fornuftige valg.

Artikkeltags