FOLLO/BLINDERN: Lå det med en gang være sagt at ikke alle de seks i prosjektgruppen bak nyvinningen er fra Follo. Det er også en fra Bærum, men det lar vi ligge i denne omgangen.
–Hvordan gikk det til at omtrent hele gruppen ble folk fra Follo?
Forskjellige avdelinger
– Det var litt tilfeldig. Det vi alles har feles er at vi jobber ved samme institutt ved Universitetet i Oslo, men på forskjellige avdelinger. I gruppen er det folk fra fag, media, it og administrasjon, sier Ketil Matiassen fra Kolbotn som er prosjektleder.
Fra Kolbotn er også Kenneth Nymoen. Ski-duoen Torgeir Christensen Janne T. Scheie er også med, siste Follo-innslag er Egil Thon fra Drøbak.
– Du kan vel si at det startet opp med at Janne, Egil og jeg var i en gruppe som skulle se på oppgaveformen ved eksamen. Når så dette ble utvidet til et heldigitalt eksamensopplegg kom det to fra it-avdelingen. Og begge disse var også fra Follo, sier Mathiassen.
Også oppgaveformen er ny, men det skal vi komme tilbake til.
Nå er det tydelig at de impliserte er mer interessert i å fortelle om hvordan løsningen er, enn selve Follo-aspektet. Vi lar dem slippe til.
Sikkerhet viktig
– Eksamen er en viktig sak. Det som sto sentralt for oss var å lage et system som kan brukes hvor som helst, samtidig som plattformen var sikret. Blant annet er systemet slik at svikter nettverket underveis i eksamen, så vil studentene komme inn på samme sted når de kommer tilbake, sier Mathiassen.
Selvsagt er det løsning både for pc og mac.
– Foreløpig er det hele kun tatt i bruk ved vårt institutt. Men vi er en testpilot og denne digitale eksamensløsning kan bli brukt på hele Universitet etter hvert. Ja faktisk over hele landet, sier Mathiassen.
Vi skal ikke gå for mye i detalj her, men innlogging og det hele skjer via eksamen.uio.no. Når studentene har «sendt av gårde» sin besvarelse, får de en kvittering på sms, samt kopi av besvarelsen på e-post.
Som tidligere nevnt er også selve eksamensformen ny.
Ny oppgaveform
– Det vi også har gjort er å legge inn en videocase som oppgaveform. Studentene får altså se en video, som danner grunnlaget for besvarelsen av eksamensoppgaven. Vi tar praksis inn i eksamen, sier Mathiassen.
Han legger til at dette egentlig snur rundt på hele systemet. Studentene får oppgaven når de begynner å studere, men videocasen er selvsagt ukjent til eksamensdagen.
– Denne måten å avholde en eksamen på, betyr ikke at studentene kan slurve med forberedelsene. Snarere tvert imot. Det blir enda viktigere at de leser godt og mye, sier Eigil Thon. Det nye opplegget er godt mottatt av studentene.