Gjør det dårligere i Ski enn Akershus

Artikkelen er over 5 år gammel

Kråkstad skole og Ski ungdomsskole utmerker seg i Ski kommune.

DEL

SKI: I engelsk har åttendeklassingene i Ski sentrum og i Kråkstad et snitt på 52 poeng, mens Haugjordet har 50 poeng og Siggerud skole 47 poeng.

I lesing har de samme elevene 53 poeng i Kråkstad, 52 poeng i Ski, 51 poeng på Langhus og 47 poeng på Siggerud.

I regning er det enda større sprik mellom skolene. Igjen er det elevene på Kråkstad skole som gjør det best, med et snitt på 54 poeng. Ski ungdomsskole har 52 poeng, Haugjordet ungdomsskole 49 poeng og Siggerud skole 46 poeng.

Når det gjelder resultatene på 9. trinn, scorer elevene på Kråkstad skole 58 poeng, Ski ungdomsskole 55 poeng, Haugjordet ungdomsskole 54 poeng og Siggerud skole 50 poeng. I regning er rangeringen likedan: Kråkstad 57 poeng, Ski 55 poeng, Haugjordet 53 poeng og Siggerud skole 49 poeng.

– På flere av prøvene gjør elevene i Ski det dårligere enn gjennomsnittet for Akershus. Hvordan forklarer du det? Hvorfor skiller Siggerud ungdomsskole seg ut på en negativ måte, og har Ski kommune tenkt å gjøre noe med dette?

– Vi arbeider med å analysere resultatene både for nevnte prøver og også for resultatene fra prøvene på 5. trinn, når resultatene her foreligger, svarer kommunalsjef Kjell-Arne Ekeberg.

Artikkeltags