SKI: En hel dag med øldrikking og båtkjøring på Hvaler endte med fengsel for kjørelæreren fra Follo-distriktet.

Han forklarte for Follo tingrett at han var på Herføl marina og tok noen øl i løpet av dagen. Han dro til Skjærhalden for å hente noen venner og på vei tilbake var det totalt ni personer i båten av typen Ibiza, inkludert to små jenter. Tilbake på Herføl drakk han flere øl.

Ville blåse, men fikk nei

Follo-mannen snakket med betjenter i en politibåt som lå ved bryggen. Han følte seg bedugget og spurte om å få blåse i alkometeret for å forsikre seg om hvor lenge han måtte vente til han kunne føre båten igjen. Politiet sa at han ikke skulle kjøre båt. Mannen ville likevel blåse i alkometeret, men politiet sa nei.

Han ble sittende med selskapet sitt på brygga og de koste seg utover dagen. På dette tidspunktet var to gutter fra selskapet ute på vannet med en annen båt. Politibåt nummer to la til brygga. Follo-karen hadde ordnet det slik at den ene gutten skulle kjøre båten hans hjem. Da han ikke følte seg overstadig beruset og i kontroll, dro han og åtte passasjerer ut for å treffe den andre båten. Etter 300 meter ble den båtvante mannen stanset av politiet.

Tilsto og fikk færre dager i fengsel

Blodprøve av båtføreren viste en promille på 2,41, noe han selv ble sjokkert over fordi han ikke snakket urent eller hadde ustø gange. Retten mener dette er straffskjerpende og at han handlet i det minste grovt uakstsomt. Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 18 dager.

Han ga en uforbeholden tilståelse. Det gav han en strafferabatt på tre dager.

I tillegg til 15 dagers fengsel, mistet mannen førerretten for båt i ett år.